fbpx

Днями свекруха вирішила приїхати до нас на вечерю. Це було досить дивно. Навіть не поспілкувавшись з онукою, свекруха зайшла на кухню і зачинила за собою двері: «Настя, нам потрібно серйозно поговорити. Я знаю, що у вас з Сергійком не все гладко. І я тут подумала, що в разі розлучення ти мого хлопчика оббереш мов липку»

Днями свекруха вирішила приїхати до нас на вечерю. Це було досить дивно. Навіть не поспілкувавшись з онукою, свекруха зайшла на кухню і зачинила за собою двері: «Настя, нам потрібно серйозно поговорити. Я знаю, що у вас з Сергійком не все гладко. І я тут подумала, що в разі розлучення ти мого хлопчика оббереш мов липку».

Як таке їй взагалі прийшло в голову? Ми з чоловіком одружені більше п’яти років. Все більш менш у нас добре. Після появи дитини вирішили поміняти мою однокімнатну на двушку – все ж дитині в недалекому майбутньому потрібна своя кімната, та й у нас повинен бути свій острівець усамітнення.

Квартиру, природно, взяли в кредит, але власник один -я. Хоча, по суті, це тільки номінально, адже житло придбане в шлюбі, а значить в разі чого ділиться навпіл. Так, я знаю, що можна виділити мою частку від дошлюбної квартири, а решту поділити, але все одно доведеться «пиляти» квартиру.

Ми про це взагалі не думали до останнього часу. Навіть гадки не мали про розлучення. Але в останні півроку, як зараз можна говорити, «щось пішло не так». Чи то ми трохи втомилися один від одного, то чи побут, кредит і негаразди затягнули. Схоже, своїми міркуваннями, що у нас не все гладко, чоловік поділився зі своєю мамою. Може і з добрими намірами, щоб отримати мудру жіночу пораду, але вийшло все зовсім навпаки.

Днями свекруха вирішила приїхати до нас на вечерю. Це було досить дивно, тому що зазвичай ми зустрічаємося у вихідні кілька разів на місяць, або самі приїжджаємо до неї з дитиною, або вона до нас, якщо їй зручно. Ну, думаю, добре. Приготую вечерю, поспілкується з онукою. У призначений день Анна Михайлівна приїхала до нас раніше, чоловіка ще вдома не було. Я саме поралася на кухні з вечерею, роблячи останні приготування.

Навіть не поспілкувавшись з онукою, свекруха зайшла на кухню і зачинила за собою двері.

– Настя, нам потрібно серйозно поговорити. Я знаю, що у вас з Сергійком не все гладко. І я тут подумала, що в разі розлучення ти мого хлопчика оббереш мов липку.

Я остовпіла від несподіванки.

– По-перше, з чого ви взяли, що ми збираємося розлучатися? А по-друге, при чому тут наше з ним майно? Ми вже давно все обговорили з ним на самий крайній випадок.

– Ні, так справа не піде. Знаю я вас – нинішніх молодих. Ви готові піти на все, щоб залишити майно собі. Тому я вирішила, що цю квартиру вам пора вже зараз поділити. Відпиши моєму синові половину квартири, щоб він залишився з житлом, якщо що.

Від такого нахабства у мене просто щелепа відвисла.

– Тобто вас в принципі не бентежить, що 50 відсотків вартості цієї квартири коштувала моя стара однокімнатна, а кредит після виходу з декрету оплачую одноосібно я зі свого додаткового доходу?

– Все, що в шлюбі, спільне, – наполягала свекруха.

– А ви зі своїм сином цю тему взагалі обговорювали?

– Ні, йому й про нашу розмову знати не потрібно. Я і сама можу вирішити все.

– Значить так, з вами я цю тему обговорювати не буду. Ми з чоловіком самі розберемося, що і як нам робити. І спасибі, що ви про мене такої «хорошої» думки виявилися. Більше я розмовляти не хочу. Можете, звичайно, дочекатися сина, але я за один стіл з вами не сяду.

Я пішла в кімнату до дитини, а через п’ять хвилин почула, як грюкнули вхідні двері. Чоловік приїхав додому тільки через годину і був вкрай здивований відсутністю мами. Опустивши емоції, я розповіла про розмову. Чоловік відповів, що нічого про це не знає і ніяких подібних тем з матір’ю не підіймав. Пообіцяв серйозно поговорити з ненькою і припинити подібні витівки в майбутньому.

Я ще довго не могла заспокоїтися. З одного боку, напевно варто було поговорити не так імпульсивно, можливо, я сказала щось зайве, але з іншого, я вважаю за краще відразу ставити таких людей на місце, навіть якщо вони і родичі.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page