fbpx

“Доки росія не припинить вiйну проти України і не поверне окупований Крим”:У Латвії заборонили російські канали

У Латвії опинились під забороною останні 80 російських каналів. Національна рада з електронних ЗМІ заборонила їх трансляцію на території цієї балтійської країни

Про це повідомляє видання Delfi.

Відповідне рішення було ухвалене завдяки новій нову законодавчій нормі, яка передбачає, що у Латвії не можуть працювати програми, зареєстровані в країні, яка загрожує незалежності та територіальній цілісності іншої країни.

Рішення набирає чинності від сьогодні 9 червня і діятиме доти, доки росія не припинить війну проти України і не поверне окупований Крим.

Цього разу вимкнуть такі російські канали як E TV, Ілюзіон+, “Кіно24”, “Світ ТВ”, “Полювання та риболовля”, “Перець”, “Російський Ілюзіон” та інші.

У заяві додається, що рішення про блокування даних каналів, у тому числі розважальних було ухвалено ще у березні.

Але вимкнути їх ще тоді не було змоги, адже Global Media, яка займається ретрансляцією цих телеканалів у Латвії, намагалась оскаржити це рішення в суді.

Нагадаємо також, що 26 травня Сейм Латвії в остаточному читанні ухвалив поправки до Закону про електронні ЗМІ, які наділяють Національну раду з електронних ЗМІ правом обмежувати іноземні програми, якщо їх роблять у країнах, що загрожують суверенітету інших країн.

Аби ж такі закони прийняли у більшості країн світу.

Миру нам усім!

You cannot copy content of this page