fbpx

Двері Марина відкрила своїм ключем. Це жінкам, коли їх покидає чоловік, подруги радять негайно змінити замок. Йому нічого такого в голову не прийшло. А зрештою просто забув. Отже, Марина відкрила двері своїм ключем, залишила валізу в коридорі і, не роззуваючись, пройшла на кухню, де Віктор вечеряв з її матір’ю і їхньою спільною донькою

Марина на мить зупинилася в дверях, не глянувши ні на свою матір, ані на доньку, яка мигцем оглянула незнайому їй жінку і продовжила спокійно вечеряти. Марина прискіпливо дивилася на нього.

— Ти чекав на мене, – і це був не запитання. Вона не сумнівалася в тому, що каже, і презирство відчувалося в її тоні.

Віктор не одразу зрозумів, що вона має на увазі не замінений старий замок. Дивлячись на неї неможливо було зрозуміти, солодко чи гірко їй було за два минулі з її втечі роки. Та Віктор і не сумнівався, що, в день повернення, вона зробить все. щоб виглядати чудово. Так і було. Виглядала Марина чудово. Навіть більше – вишуканіше і дорожче, ніж в перші дні їхнього знайомства.

Але ця думка лише майнула в його голові, зробивши її зусилля марними.

Ні, не тому він так уважно оглядав Марину, що не міг намилуватися. Він тепер, дивлячись на неї, намагався зрозуміти, чи відчуває до неї те, що відчував ці два роки до її образу, який все менше і менше мав схожість з оригіналом.

Марина покинула їх два роки тому. Встала раніше, ніж зазвичай, приготувала і залишила на столі для нього чай, відвела доньку в садок. І пішла.

Тільки ввечері він отримав від неї електронного листа. Цей був раптовий порив, а не обдуманий план. Очевидно, вона раптом зрозуміла, що її можуть шукати, знайдуть і повернуть, і вирішила цьому запобігти.

Лист був коротенький, написаний в поспіху, не перечитаний автором, з друкарськими і граматичними помилками.

“Я більше не кохаю тебе. Думала, що дитина триматиме. Але дивлячись на неї ту в ніч, я не знайшла ані найменшої своєї риси, і зрозуміла, що легко залишу і її теж. Будь-яка людина має право на другий шанс. Я не хочу його втратити тільки тому, що колись помилилася, вийшовши за тебе заміж. Не думай нічого зайвого – всі ці роки я була вірна тобі. І тепер йду не до іншого чоловіка. я просто виходжу на волю. Відтепер моє життя зміниться, я вірю. Вибачатися за свої почуття я не буду. Тому просто прощай і не шукай мене.

“PS” Розлучення мені поки не потрібне. З донькою допоможе моя мама”.

Минуло два роки, і ось тепер Віктор дивився на неї, не звертаючи уваги на стурбований погляд тещі, яка в цей момент, очевидно, боялася, що він проявить слабкість і пробачить дружину, намагаючись розібратися в своїх почуттях. І, коли зрозумів, що не відчуває ані хвилювання, ані тремтіння, ані суму, які відчував незмінно щоразу, коли згадував про неї, зітхнув з полегшенням і посміхнувся. Він більше не кохає її теж. Нарешті, і він виходить на свободу.

Вона неправильно розцінила його посмішку, переможно скривила губи і почала розв’язувати хустину.

Автор: Марія.Г.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page