fbpx

Мені хотілося відшкребти з дверей маршрутки цю неприємну особу. Називати інакше цю жінку той момент я була не здатна. Але десь у глибині свідомості я розуміла, що вона – лише віддзеркалення тієї, з якою зустрічається мій чоловік

Я готувалася вийти з маршрутки. На дверях, які ось-ось повинні були відкритися, висіло оголошення. З нього зухвало дивилася діва з надутими губами і порожнім поглядом.

– Дивитись не можу, – думала я. І відчай хвилював мою душу.

Мені хотілося відшкребти з дверей маршрутки цю неприємну особу. Називати інакше цю жінку той момент я була не здатна.

Але десь у глибині свідомості я розуміла, що вона – лише віддзеркалення тієї, з якою зустрічається мій чоловік. Скільки б “таких” не стерти з лиця землі, залишаться інші. Він може піти до кожної з них.

Від цього усвідомлення вперше в житті мені стало неймовірно важко на душі – як було б добре перестати бути собою.

Не взагалі бути – а бути собою. І стати ким і чим завгодно, трухлявих пнем, пустотливим метеликом, уламком очманілого астероїда, зім’ятим фантиком від шоколадки, тільки не собою …

Тільки через рік я змогла вийти з цих складних стосунків. Ще через рік я навчилася заново плакати і відчувати. Прийшов день, коли я перестала відчувати себе згусточком негативу, і знову повернула собі здатність, хоч і маленькими порціями, але любити життя.

Якось я подумала – як було б добре, якщо б поруч зі мною в той чортів період був друг чи подруга. Той, хто заколисував би мою душу теплим співчуттям…

Саме в той день мені вперше прийшла в голову думка, що я хочу створити центр, в якому жінки навчалися б жити заново.

Це було 20 років тому.

І ось, я – психолог. Спеціаліст, який допомагає триматися, коли хочеться розсипатися; рухатися, коли хочеться – в ліс і плакати; вперто йти на білу смугу, коли не віриш, що вийде.

Успіху вам, дівчати, жінки! Щиро бажаю знайти свого порадника, своє плече! Не бійтеся просити про допомогу, бо буває дуже гірко, коли приходить розуміння, що витрачено безліч часу на непотрібні переживання, чи як мінімум такі, які можна було б пережити значно швидше!

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook.

You cannot copy content of this page