fbpx

Я не вів домашню бухгалтерію до пори до часу. Все довіряв дружині, адже саме вона ходить за покупками, розплачується за рахунками за комунальні. Але ось щось мене насторожило. В один із приїздів до улюбленої тещі я помітив, що у неї в холодильнику явно продукти не на пенсію куплені. Там не те, що ковбаска з далеко недешевим сиром лежить, а й банку червоної ікри знайшов, а вона, на хвилиночку, вартує зовсім немало, тим паче що то не дешева підробка, а справжнісінька червона ікра у повній літровій банці

Працюю юристом в агрофірмі. Дохід хоч і невеликий, але цілком стабільний. Дружина ж постійно говорить, що їй мало. Мало на відпочинок, мало на речі, мало на розваги. А ось на свою улюблену матір вистачає сповна. Дружина сидить в декреті вже давно, і, судячи з усього, виходити з нього не збирається. Я, звичайно, розумію, що дитина у нас занедужує часто і його її неможливо віддати в садок, але просто так сидіти і нічого не робити, теж не вихід.

Теща живе в селі недалеко від нас і могла б допомагати з онуком, а не кувати цілими днями в чотирьох стінах. Кожен її приїзд – це випробування для моєї витримки. Мова у неї тільки про одне: як важко на пенсію виживати, ледве вистачає на хліб і сіль. Багато жінок в її віці ще працюють і забезпечують себе самостійно, а вона вже нічого не може, бачте. За словами тещі, вона своє відпрацювала і тепер заслужено відпочиває. Я вже мовчу про те, що мені доводиться їй допомагати по господарству. Вона сама навіть п’ять курей не може обійти, що вже говорити про город і сад. Я не скаржуся, адже ми і самі тягнемо баули з дачі постійно, не накупишся всього, але все ж.

Я не вів домашню бухгалтерію до пори до часу. Все довіряв дружині, адже саме вона ходить за покупками, розплачується за рахунками за комунальні, тому краще розбирається в розподілі фінансів. Але ось щось мене насторожило. В один із приїздів до улюбленої тещі я помітив, що у неї в холодильнику явно продукти не на пенсію куплені. Там не те, що ковбаска з далеко недешевим сиром лежить, а й банку червоної ікри знайшов, а вона, на хвилиночку, вартує зовсім немало, тим паче що то не дешева підробка, а справжнісінька червона ікра у повній літровій банці. Та я інколи можу на свято двісті грамів узяти, а тут літр!

Після цього я почав придивлятися до тещі і її достатку більш уважно. На свою мізерну пенсію вона дозволила собі купити дорогі шкіряні чоботи. Гаразд? Я навіть в інтернеті заради інтересу подивився, які гроші пенсіонери отримують, що можуть собі таке дозволити, а то скаржаться постійно. Але те, що я побачив, не відповідало дійсності.

Я вирішив поговорити з дружиною на рахунок цього, може, вона знає, звідки у тещі додаткові фінанси. Виявилося, що це моя дружина зайнялася благодійністю і регулярно допомагає мамі грошима. Тобто, дружині ні на що не вистачає, я цілими днями слухаю про те, який я не хороший, адже так мало приношу додому, а тещі на ікру вистачило! Я звичайно, не шкодую копійки заради рідних людей, але, по-моєму, це перебір. Або ж виходь з декрету і допомагай матері своїми грошима, або навчи її трохи економити і жити за коштами, а не розраховувати на допомогу ззовні.

Дружина влаштувала мені сцену через те, що я такий безсердечний і так не люблю її матір. Як пояснити їй, що я не повинен утримувати тещу, тим більше в нашій ситуації? Якщо їй потрібні гроші, так нехай сидить з онуком хоча б, а дружина йде працювати. Ну, хіба я не правий?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page