X

Бенгальські кішки Делі та Цирі назбирали для ЗСУ 15 тис.

До Всесвітнього дня кішок Суспільне підготувало репортаж про кішок і їхню господиню, які допомагають ЗСУ.

Аня, господиня Делі та Цирі, присвятила їм сторінку в Інстаграм, де розповідала про цю породу для тих, хто планує завести котів.

“Я дуже люблю фотографувати, назбиралося багато фоток і я вирішила ними ділитися. Розповідала про щоденний режим бенгальського кота та про труднощі, які виникають. Наприклад, у бенгальських кішок може збиватися режим сну, вони можуть спати вдень, якщо ти з ними не погрався і прокидаються потім вночі. Люди часто дивляться на картинку і мені хотілося показати, що ця порода — не для всіх, це щоденна робота”, — говорить Аня.

З початком повномасштабного вторгнення блог трохи змінив свій ракурс.

“Ми почали висвітлювати все, що відбувається, бо у нас багато підписників з закордону. Ми разом з котами і в коридорі ховалися, чули щось. Ми ще й наповнили блог якимись корисними сенсами”.

Ще перед лютневими подіями, Аня вирішила відкрити в Instagram ще магазин з котячими девайсами, і завдяки цьому магазину, змогли допомагати ЗСУ.

“Коли ми були у Польщі, ми вирішили, що можна спробувати продавати ці товари і кошти перераховувати на ЗСУ. Наші друзі із Сум погодилися займатися відправкою. І зараз ми продовжуємо всі зароблені гроші з магазину, перераховувати на допомогу армії”, — розповідає Аня.

Також на своїй сторінці організовували “котячий збір”, де Делі та Цирі змогли зібрали для українських захисників вже 15 тис. грн.

Кішки з господинею були змушені евакуюватися з рідних Сум і все це відобразили в своєму блозі.

“У нас повна машина була гаджетів для котів, переноски, кігтеточки. Було складно знайти ночівлю в Україні, з котами не приймали. Для ночі знайшли готель один-другий, так дісталися Дрогобича. Це все ми показували у нас в блозі, і нам написали блогери-коти з Кракова, приїжджайте, ми вам допоможемо усе знайти…Котам було дуже важко в машині, вони ніколи не подорожували до цього, Цирі просилася вийти з переноски та коли ми це зрозуміли, що треба просто дати їй свободу, вона вляглася на одному місці і просто нявчала всю дорогу. Коли ми заселилися в Польщі, вони обійшли всю квартиру і видихнули”.

Дівчина каже, що кидати тварин – безвідповідально і якби не змогла виїхати з котами, то не виїжджала б взагалі.

“Коти — повноцінні члени сім’ї, я їх сприймаю як людей, вони особистості, ми і в блозі намагаємося донести, що не треба кидати тварин, бо ви маєте за них відповідальність. Я не можу уявити таку ситуацію, щоб я кинула котів… На кордоні у нас не запитували жодних документів на котів, я дуже боялася, що нас розвернуть, вакцини у нас вийшли з терміну, не було чипування, але нас пустили. Два місяці ми пробули в Польщі”.

Аня каже, що захоплена самодостатністю цих тваринок, які надихнули її створити тематичний блокнот “Люби себе”.

Фото: Суспільне.

08/08/2022

K Nataliya:
Related Post