X
    Categories: Події

Британські депутати: потік “брудних грошей” з рф у Британію не спинився попри війну

У дуже критичній доповіді Комітету із закордонних справ Палати громад говориться, що “неадекватна підготовка та передбачення” керівництва міністерства закордонних справ означає, що уряд повільно запроваджував санкції. Крім того, на думку депутатів, ганебно те, що міністрам знадобилася війна для впровадження Закону про економічні злочини, – пише «Економічна правда» з посиланням на видання Sky News.

Закон має на меті запобігти відмиванню корупційних коштів через британський ринок нерухомості.

У доповіді йдеться, що заходи все ще “недостатні чи швидкі” і мало допомагають вирішити “фундаментальну невідповідність” між ресурсами, доступними правоохоронним органам, і особами, на яких вони спрямовані.

Депутати знову закликали до “суттєвого збільшення” фінансування Національного агентства з боротьби зі злочинністю, Управління з боротьби з серйозними шахрайствами та правоохоронних органів.

У доповіді також зроблено висновок про те, що росіяни вважають Британію “безпечним притулком” для їхнього “корумпованого багатства”, а уряд не бажає просувати законодавство, щоб зупинити потік брудних грошей.

“Небажання уряду висунути законодавство, щоб зупинити потік брудних грошей, ймовірно, сприяло переконанню в росії, що Велика Британія є безпечним притулком для корупційних багатств”, – йдеться у документі.

“Ганьба, що війна була потрібна, щоб спонукати уряд до дій. “Хоча міністри красномовно говорили в Палаті про необхідність придyшити клептократів, риторика не була підкріплена конструктивними діями. Тим часом корупційні гроші продовжували надходити до Британії” – стверджують у британському парламенті.

“Статус Сполученого Королівства як безпечного притулку для брудних грошей є плямою на нашій репутації. Уряд повинен привести законодавство у відповідність до моралі британського народу та закрити шпарини, які дозволяють такі масові зловживання” – йдеться у доповіді.

Фото: ukrinform.

06/30/2022

K Nataliya:
Related Post