X
    Categories: Події

“Кожен день як останній» – нацгвардієць розповів про бої за Сєверодонецьк

Військова частина 3028 Національної гвардії України опублікувала розповідь нацгвардій ця на псевдо «Вовк» про бої за Сєвєродонецьк

“За Сєвєродонецьк були важкі бої. Ти уже думаєш, коли вони закінчаться, але противник все наступав. Це був бій у місті, а в місті бої завжди важкі. Адже не має хороших укриттів, не бачиш противника. А росіяни постійно наносили авіаудари, артобстріли. Користувалися фосфорними бомбами, горіли будівлі, в яких ми знаходилися. Але ми не здавали позицій, бо це було дуже важливим”, — розповідає нацгвардієць.

Українські військові каже, що його підлеглі попри неймовірно важкі умови не планували здавати позицій.

“Мої підлеглі казали: “Командир, ми будемо до останнього і ми звідси не підемо”. Кожен день думали, що вже все. Але кожен цей день ми виживали. Російські військові наближалися і використовували важку техніку. Щоразу, коли по тобі стpіляють із тaнка, думаєш, що уже все. По наших позиціях було випущено до 40 пострілів із РПГ (ручного протитанкового гранатомета). При цьому неприцільних, вони просто били, взяли, вистрілили і втекли”, — каже військовий.

За словами військового, росіяни використовують тільки перевагу в живій силі та озброєнні – ні тих, ні тих не шкода.

“Спочатку наступали простіші військові, яких набирала з ЛНР і ДНР. Далі були елітні підрозділи, кадировці, які не давали їм відходити назад. Тобто вони не були настільки підготовленими, просто брали кількістю. Дуже великі втрати були, до тисячі російських військових”, — говорить “Вовк”.

Фото: Суспільне.

07/23/2022

K Nataliya:
Related Post