X
    Categories: Литва

Литва так злякалася Москви, що аж перекрила автомобільні шляхи для руху підсанкційних товарів

Литовський уряд розширив обмеження щодо транзиту у Калінінградську область Росії, заборонивши перевезення підсанкційних товарів не лише залізницею, але й автомобільними шляхами, – пише Delfi із посиланням на представника литовських перевізників.

Як повідомляє видання, литовські митники почали розвертати фури із забороненими товарами, які стоять біля КПП у Мядінінкай, на межі Литви та Білорусі, через що там утворилася величезна черга. Президент Литовської асоціації перевізників Linava Ромас Аустінскас підтвердив, що заборона діє і на перевезення товарів дорогами Литви.

“Санкціями оподатковуються товари, неважливо, як їх перевозять. Їхнє перевезення територією ЄС заборонено, отже, заборона стосується всіх видів транспорту”, – сказав він у коментарі Delfi.

Аустінскас додав, що проїзд забороняється всім тягачам, серед вантажу яких знаходять будь-яку кількість заборонених товарів.

“Якщо фура повністю завантажена металом — це одне, але якщо у фурі 24 тонни вантажу, а з них металу 2 тонни, така фура теж не проїде. Так формуються черги, з’являється обурення”, — зауважив президент Linava.

За його словами, це — проблема бізнесу, який не стежив за санкціями чи свідомо їх ігнорував, сподіваючись, що зможе проїхати.

“Не проїхав. Санкції діють”, — підкреслив він.

При цьому посадовець вважає, що ситуацію спровокували недоліки в комунікації як з боку ЄС, так і Литви. На його думку, якби Брюссель наперед нагадав про санкції, таких скандалів не було б.

Фото: Еспресо.

06/22/2022

K Nataliya:
Related Post