X
    Categories: Події

Монах з Нідерландів допомагає розбирати завали в Чернігові

Подолав три тисячі кілометрів до Чернігова, бо молився… Так пояснює свою присутність в українському місті абат з Нідерландів, брат Леопольд. Монах розказує, що вони з братами-монахами молилися аби зрозуміти як допомогти Україні, яка зазнала нападу росії і так сталося, що знайшли родину з Чернігова, тому й вирішив приїхати.

“У лютому та березні було багато новин про війну в Україні, але у нас не було персональних контактів людей, кому потрібна допомога. Ми молилися і з’явився контакт з монастирем у Бельгії. За допомогою цього монастиря ми зв’язалися з однією сім’єю із Чернігова. Це і було причиною, чому я приїхав”.

Тоді Лео також на кілька тижнів влаштувався у гуманітарному центрі і дав собі обіцянку повернутися, щоб допомогти людям, які втратили через війну житло.

“Я приїхав сюди в перших числах квітня. Коли я перетинав кордон з Польщею, було ще незрозуміло, але поки я їхав зі Львова до Києва, Чернігів був звільнений. Зранку після приїзду я побачив Чернігів паралізованим. Я почав ділитися і розмовляти з людьми. Вони дуже і дуже боялися бомбардувань і жили досі у підвалах. Мене вразило, як люди допомагали один одному, передавали їжу, воду, працювали в гуманітарних центрах і просто підтримували один одного”, – поділився Лео.

Вдруге Леопольд працював над розбором завалів разом з громадською організацією “Бо можемо”, працює у мікрорайоні Бобровиця.

“Це неймовірно просто, людина проїхала 3000 тисячі кілометрів, щоб розбирати завали чужих будинків, людей яких він ніколи не бачив, своїми руками допомагати тим, чим він може допомогти”, – розповіла волонтерка Ольга Чижова.

Громадським транспортом брат Леопольд не користується, бо не розібрався з міським транспортом, тай по дорозі на роботу дуже багато місць, де треба помолитися.

“Це маленьке місто, велосипед спрощує мені логістику. Я не розібрався з громадським транспортом. Добираюся на ньому до місць розбору завалів. Ну і дорогою можу молитися. Я проїжджаю повз такі місця… Треба помолитися за людей, яких тут атакували”.

Фото: Суспільне.

08/04/2022

K Nataliya:
Related Post