X
    Categories: Події

На росії відреагували на вимогу повернути Україні частину закордонних активів СССР

Нещодавно посол України в Великій Британії заявив, що росія має повернути Україні третину майна, зокрема й у Великій Британії.

Російське Міністерство закордонних справ прокоментувало заяву Пристайка, пише РБК із посиланням на департамент інформації та друку російського МЗС.

В відомстві зазначили, що з точки зору міжнародного права СРСР як його суб’єкт продовжив існувати.

“Держава під назвою “СРСР” не припинила, а продовжила свою міжнародну правосуб’єктність під назвою “Російська Федерація”. Для позначення таких явищ у міжнародне право використовується поняття “продовження”, — повідомили в міністерстві.

У МЗС РФ заявили, що статус Росії як правонаступниці СРСР визнала міжнародна спільнота та підтвердив Міжнародний суд ООН.

“Розглядаємо це питання як остаточно врегульоване, результати перереєстрації радянської закордонної нерухомості на Російську Федерацію перегляду не підлягають”, — повідомили в департаменті.

Проте, Пристайко в інтерв’ю Суспільному розповів, що після розвалу СРСР Росія “запропонувала всім республікам забути про борги” Союзу в обмін на все його закордонне майно. Пристайко стверджує, що Україна стала єдиною республікою, яка не ратифікувала угоду.

Також Україна просила РФ розкрити повні дані щодо радянських активів та боргів, однак Москва цього не зробила.

Фото: УП.

08/06/2022

K Nataliya:
Related Post