X
    Categories: Події

Окупанти встановили віддзеркалювачі вздовж Антонівського мосту, щоб завадити ударам HIMARS – ISW

Російські війська всіма силами намагаються убезпечитися від наступу ЗСУ. Для цього вони риють окопи та встановлюють віддзеркалювачі вздовж мостів через Дніпро.

На плани окупантів вказазують аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW).

Також Генштабу ЗСУ каже про посилення обстрілів українських позицій на кордонах області з Миколаївщиною і Дніпропетровщиною.

За твердженням Мініоборони росії вони завдали авіа ударів по українських позиціях у Білогірці та Білій Криниці, опосередковано підтвердивши, що Україна “утримує плацдарм на східному березі річки Інгулець”.
Супутникові знімки показують, що війська рф вирили окопи на правому березі Дніпра й встановили відбивачі вздовж Антонівського автомобільного та залізничного мостів. Також в мережі є світлини, які підтверджують ремонтні роботи на пошкоджених ділянках автомобільного і залізничного мостів.

Проте, український блогер Сергій Стерненко на такі зусилля радіолокаційної боротьби доволі скептично відреагував.

За його даними радіолокаційні відбивачі сигналу, “щоб завадити ракетам до HIMARS влучати по них”, не допомогли – бо були вже до ударів.

“Але це не допомогло зовсім. Ракети влучали неодноразово вже після того, як загарбники поставили ці “пірамідки”. А щоб дізнатися про це, не треба дивитися супутникові знімки. Бо російські пропагандисти самі не раз випадково спалили наявність відбивачів біля мосту, коли писали матеріали про ті самі влучання”, – наголосив він.

Фото: obozrevatel.com.

08/01/2022

K Nataliya:
Related Post