X
    Categories: Світ

Російські виробники готові замінити іноземну косметику, але є одне «але»

Російські виробники готові замінити іноземну косметику, але для виробництва потрібна імпортна сировина. Без нього, наприклад, не зробити хорошу туш або пудру. Про це 17 червня пише РБК із посиланням на учасників косметичного ринку.

На долю імпортної косметики раніше припадало 60% ринку, а з урахуванням локалізованого виробництва, у Росії — 80%. Після початку воєнного вторгнення в Україну та запровадження антиросійських санкцій, асортимент парфумерії та косметики скоротився в середньому на 25%.

Наразі російська косметична галузь зіткнулася з нестачею сировини. За словами члена правління Російської парфумерно-косметичної асоціації Ганни Дичової-Смирнової, у виробництві використовується понад 5 тис. компонентів, деякі з них неможливо повністю замістити. Для виробництва хорошої помади або пудри необхідні сотні складових, які завозилися здебільшого з Італії, розповів засновник компанії Faberlic Олексій Нечаєв.

«Туш і шампуні будуть – хвилюватися не треба. Але доведеться пристосуватися до того, що якихось брендів ми, можливо, більше не побачимо, зате у нас буде велика кількість вибору в різних цінових категоріях, ми зможемо познайомитися з якісними брендами з Індії, Китаю, Кореї, невеликими європейськими виробниками і краще відчути, що таке «зроблено у Росії», а російські виробники, сподіваюся, не підведуть», — додала Дичева-Смирнова.

Наразі російські виробники перебувають у пошуку альтернативних джерел сировини з інших країн та налагоджують зв’язки з іншими постачальниками.

Фото: kosmetista.

06/18/2022

K Nataliya:
Related Post