X
    Categories: Світ

Ціна нафти Brent падає

Ціна еталонної марки нафти Brent на лондонській біржі ICE на тлі ризиків падіння глобального попиту на паливо та зміцнення долара опустилася до 100 доларів за барель. Востаннє вона була на такому рівні 25 квітня.

Як повідомляє ТАРС , станом на 17:17 мск, вартість Brent знижувалася на 2,84%, до 99,85 долара за барель. До 17:32 мск котирування уповільнили падіння, зупинившись на рівні 100,07 долара за барель.

На початку червня вартість ф’ючерсу на Brent вперше з 24 березня перевищила 122 долари за барель. Після котирування почали знижуватись.

Інвестори все більше стурбовані попитом на тлі посилення світових фінансових умов, оскільки Федеральна резервна система США бореться з нестримною інфляцією за допомогою швидкого підвищення відсоткових ставок.

Центральний банк Австралії у вівторок підвищив відсоткові ставки протягом третього місяця і попередив про подальше зростання, оскільки він щосили намагається стримати інфляцію, що зростає, навіть ризикуючи спровокувати економічний спад.

У Південній Кореї інфляція у червні досягла майже 24-річного максимуму, що посилило побоювання щодо уповільнення економічного зростання та попиту на нафту.

Нагадаємо, «Мінфін» писав, що на зниження ціни нафти також впливають заворушення у Лівії та санкції проти росії.

Фото: 24 канал.

07/07/2022

K Nataliya:
Related Post