X
    Categories: Події

У Канаді подали позов до суду, щоби зупинити відправку турбін для “Північного потоку”

«Газпром» оголосив про продовження ремонтних робіт і перекрив газопостачання по «Північному потоці 1». На фоні цієї заяви почався тиск на Канаду аби вона якнайшвидше повернула турбіни і таким чином газопостачання відновилося.

Проте, Світовий Конгрес Українців, організація української діаспори, категорично проти такого рішення Канади. В свою чергу вони подали судовий позов у зв’язку з рішенням уряду передати після обслуговування турбіну Siemens для “Північного потоку”, попри санкції. Про це повідомляє видання National Post.

Лідер організації СКУ Пол Грод наголосив, що це рішення є “великою помилкою з жахливими наслідками”.

“Ми не можемо постачати державу-агресора інструментами, які їй потрібні для отримання коштів на фінансування знищення десятків тисяч невинних людей”, – наголосив він.

Пол слушно вказує, що постачати російський газ до Європи можна й через українську ГТС. Він вважає, що якщо принципи демократії важливі для світу, то за них треба й дорого платити, бо зупинити стpаждання в Україні – це зупинити війну.

“Люди і бізнес, які вірять в ідеї свободи, демократії і прав людини, можуть і мають об’єднатися для пошуку проривних рішень в енергетичній кризі, яку створила Росія… Ми розуміємо, що потерпає увесь світ – зростають ціни на продукти, є дефіцит продовольства, зростають ціни на газ. Усе це – через Владіміра Путіна, і ми не маємо про це забувати. Потрібно бути дуже рішучими і принциповими, тому що Путін експлуатуватиме будь-які наші вагання”, – наголосив Пол Грод.

В свою чергу, Україна закликала Канаду не піддаватися на шантаж Кремля, але в ЄС заявили, що Канада не порушить санкції, якщо поверне турбіну Росії.

Фото: pravda.com.

07/13/2022

K Nataliya:
Related Post