X

Чи будуть відповідати перед законом чоловіки, які виїхали з України до 24 лютого і досі не повернулись. Відповідь експерта

Нагадаємо, що піід час воєнного стану чоловікам від 18 до 60 років заборонено виїжджати за кордон. Проте, до 24 лютого чимало чоловіків перебували за кордоном і додому, як відомо, повернулися не всі.

Юрист Ростислав Кравець пояснив, чи передбачена відповідальність у такому разі.

“Так, на сьогодні такої відповідальності немає. Народні депутати намагаються, було кілька законопроєктів, які мають на меті ввести відповідальність за повернення чоловіків в Україну. Що стосується змусити чоловіків повернутись, то насправді, це не лише порушення Конституції, а й порушення логіки. Адже надходження в Україну фінансів від заробітчан починає перевищувати надходження від експорту”.

Отже на сьогоднішній день в Україні немає жодної адміністративної чи кримінальної відповідальності за неповернення чоловіків, які виїхали до 24 лютого 2022 року.

Юрист також наголошує, що введення певних штрафів чоловікам, які повертатимуться, буде порушенням Конституції та прав людини.

“Законом не передбачена й примусова мобілізація, у разі повернення чоловіка, який був за кордоном до війни”.

15,07,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел.

K Anna:
Related Post