X

Діти не повірили, що Чіпси я приготувала сама. Рецепт просто знахідка.

Салют друзі!

Напевно немає такої дитини, яка б не любила чіпси. І так, я розумію, що це ще та гидoта, але рідко, все-таки дозволяю своїм дітям купувати цей горезвісний смаколик з реклами.

На просторах інтернету я якось побачила рецепт приготування домашніх чіпсів, але не особливо вірила в те, що можна в домашніх умовах це приготувати, але цікавість узяла вгору і я вирішила, що варто перевірити рецепт.

Знаєте, я була приємно здивована, але рецепт був діловим і картопляні чіпси вийшли (на мій погляд) навіть смачнішими, ніж з пакета.

Моїм дітям вони теж дуже сподобалися. Коли вони спробували їх, то не відразу повірили, що це моїх рук справа і були дуже здивовані. Уже протягом кількох днів вони мене просять їм їх приготувати, що я з задоволенням це роблю, адже я знаю з чого вони зроблені і що ніяких Е-шок і консервантів там немає.

Сам процес досить простий, не вимагає складних маніпуляцій.

Для приготування знадобиться:

– Картопля – 5 середніх картоплин

– Соняшникова олія – ​​1 столова ложка

– Сіль – щіпка

– Паприка – щіпка

Як готувати:

Картоплю миємо, очищаємо від шкірки і просушуємо паперовим рушником, щоб пішла зайва волога.

Ріжемо на тонкі пластини.

Далі нарізані пластини відправляємо в простий прозорий поліетиленовий пакет. Додаємо туди ж соняшникову олія, сіль і паприку. Закриваємо пакет і струшуємо, перемішуємо між собою всі інгредієнти.

Потім потрібно на тарілочці розкласти кожну пластину картоплини так, щоб вона не злиплися з іншого пластиною і добре пропеклась.

Відправляємо в мікрохвильову піч на 4-5 хвилин. Так як мікрохвильовки бувають різні, і з різною потужністю, то по закінченні 4 хвилин періодично потрібно поглядати на картоплю, щоб вона не підгоріла і не стала гіркою. Виймаємо з мікрохвильової печі і піддягаємо ножем, так як пластини в процесі приготування прилипають до тарілки.

Робити це потрібно відразу, поки вони гарячі, так як потім відірвати від тарілки їх буде просто неможливо. Перекладаємо в чистий посуд і чекаємо поки вони охолонуть. Ось така кількість чіпсів вийшла у мене з 5 картоплин. Хрумтять неймовірно, солоненькі в міру і дуже ароматні.

Раджу приготувати і здивувати своїх близьких.

СМАЧНОГО!

K Vasyl:
Related Post