fbpx

Мішина зізналася, як раніше ставилася до України

Акторка Ксенія Мішина розповіла, що любов до України прийшла до неї у зрілому віці, а до того, в Севастополі, їй змалку вкладали в голову, що Україна – це щось мілке, сільське і третьосортне. Такими одкровеннями українка поділилася в своєму Instagram, а навіяв ці роздуми прочитаний допис, де головним посилом було питання “Що, якби?”.

“Хочу нагадати, рос.пропаганда існувала задовго до цієї війни. Раніше, ніж я народилася. А народилася я в УРСР, в Україні, в Севастополі, в “городе русских моряков”. Це завжди був простір, де до росії ставилися з повагою, вважали чесною та багатою наддержавою. З раннього віку в мені формували саме таке ставлення і говорю навіть не про батьків, а про соціум. “Дом Москвы” в центрі Севастополя, рос.мова, та прекрасне майбутнє десь там на території великої держави”, – написала Мішина.

Україна була для дівчини абсолютно чужою.

“А що ж наша Україна? Бідна, порівняна з селом, з дивною мовою та нульовою перспективою. Ось і уявіть: з перших кроків соціум нав’язує тобі саме такі поняття”, – зазначила Ксенія.

В севастопольській школі зневагу до України тільки посилювали: українська мова стояла в графі іноземних, а українську літературу вони не могли терпіти всім класом, бо любов до таких книг у них не виховували.

“Нудні, нецікаві уроки, на відміну від російської літератури та вчителя, якого всі боялися, і який щодня вкладав нам у голову, як важливо знати і шанувати велику російську мову… Історія України також викликала нудoту, тому що у свідомості завжди була країною третього світу, і перемогли ми другу світову тільки завдяки “храбрости русских солдат”. І якщо ти народився дитиною без бажання читати книги та вникати в реальну суть історичних моментів – ти приречений на вічну пропаганду у своїй голові. Такою була і я”, – визнала Мішина.

Зміни в її житті почалися тільки в Києві.

“Тільки ось настав в моєму житті момент, ні, час любові до України. Настав він завдяки тому, що я поїхала вчитися до Києва. Де всі мої ставлення та поняття змінилися. Де я знайшла та відчула любов до своєї країни, мови та людей. Так, на це знадобився час, саморозвиток, навчання і новий простір, а також наявність розуму. Бо вміти думати – це розкіш”, – написала актриса.

На думку Ксенії, всі питання “що, якби?” залишаються лише питаннями. Вона впевнена, що єдине, на що здатна впливати людина – це на себе та на свій вибір, на бажання розвиватися, а не належати до стада, яким хтось править у своїх інтересах та цілях.

“І хотілося б додати: цей запропагований рос. народ можна тільки пожаліти. Але дійсно страшно опинитись у тій державі, яка може дружити тільки з Північною Кореєю”, – підсумувала зірка.

Фото: Інстаграм Ксенія Мішина. 08/20/2022

You cannot copy content of this page