X

Наношу і балдію! 10 найкращих олій від зморшок

Натуральні олії колись були єдиним джерелом краси і молодості. Їх втирали в шкіру, волосся і нігті, щоб продовжити їх молодість і красу. Пізніше олії витіснила хімічна косметика і вони залишилися несправедливо забутими. Вони допоможуть усунути дрібні зморшки, додадуть шкірі сяйво і доглянути вигляд. Оліями можна навіть змивати косметику! Все про олії проти зморшок – читайте в матеріалі! Подаруйте своїй шкірі натуральний спа-догляд!

Найкращі олії  проти зморшок на обличчі

З віковими проблемами рано чи пізно стикається кожна жінка. Перші зморшки можуть з’явитися досить рано. Причиною цього стає виразна міміка, або, як не дивно, життєрадісний характер. Чим раніше почати боротьбу з появою на обличчі зморшок тим більше шансів довше зберегти шкіру свіжою і гладкою.

Касторова олія

Однією з найбільш доступних і ефективних олій є касторова. Вільно продається в будь-якій аптеці, олія володіє чудовими властивостями. Вона на 90% складається з рицинолеїнової кислоти, яка бореться з мімічними зморшками, живить суху шкіру обличчя. Ефект від регулярного застосування помітний вже через місяць.

Застосування: в олію можна додавати інші олії або наносити в чистому вигляді. Суміш нагрівається і вбивається в зморшки подушечками пальців. Процедура проводиться щодня протягом місяця .

Олія жожоба

Цей засіб справляється навіть з сформованими зморшками і особливо підійде для зрілої або дуже сухої шкіри обличчя. За рахунок високого вмісту натурального антиоксиданту вітаміну Е, олія жожоба захищає клітини шкіри від згубного впливу вільних радикалів, а амінокислоти відповідають за еластичність шкіри. Олія миттєво усмоктується, при цьому створює непомітну, повітропроникну плівку.

Застосування: масло наноситься як в якості маски, так і замість живильного крему, змішаного в пропорції 1: 4 .

Масло какао

До складу масла з какао бобів входять жирні кислоти, таніни, метілксатін і вітаміни. Всі ці речовини відповідають за оновлення клітин, забезпечують захист від згубного впливу навколишнього середовища, перешкоджають висушуванню шкіри і утворенню зморшок.

Застосування: маслом какао можна замінити живильний крем, для цього невеликий шматочок потрібно прикласти до обличчя, і коли він почне плавитися, поводити ним по шкірі. Ідеальний засіб перед сном .

Олія з виноградної кісточки

У кісточках винограду сконцентровані всі корисні властивості цієї ягоди. Володіючи потужними антиоксидантними властивостями, олія відмінно живить шкіру обличчя, надає ліфтинг-ефект, очищає пори, перешкоджає утворенню зморшок. Головною особливістю олії виноградної кісточки  являється те, що воно підходить навіть для жирної шкіри.

Застосування: при сухій і дуже сухій шкірі в маску додаються інші жирні олії: жожоба, кокосову, олію ши, а при нормальній і жирній шкірі олію виноградної кісточки застосовується в нерозведеному вигляді .

Кокосова олія

Кокосва олія живить шкіру, забезпечує надійний захист від шкідливого впливу ультрафіолету, покращує обмінні процеси. При нанесенні на обличчя утворюється невидима плівка, яка забезпечує оптимальний рівень зволоженості, тим сам перешкоджаючи її висушуванню і утворенню зморшок.

Застосування: для догляду за обличчям підійде тільки рафінована олія, яка розтоплюється і наноситься на обличчя перед сном. Перевага кокосової олії в тому, що вона дуже легка і підходить навіть для зони повік .

Лляна олія

Для зрілої шкіри олія з насіння льону стане справжньою панацеєю, адже за біологічною цінністю вона займає одне з перших місць. При постійному застосуванні можна розгладити невеликі зморшки, підвищити тургор шкіри і підтягти овал обличчя.

Застосування: суміш наноситься на обличчя, виключаючи область очей (воно досить важке і може викликати набряки), через 10 хвилин змивається водою. Лляна олія корисна як для зовнішнього застосування, так і внутрішнього. Приймаючи по столовій ложці вранці натщесерце і на ніч, через деякий час результат буде очевидним.

Читайте також: Сир, банан і 1 яйце: ніколи б не подумала, що три дні поспіль буду готувати цей десерт!

Щоб запобігти старінню шкіри і утворенню зморшок, слід звернути увагу на шкіру шиї і дeкольте. Саме ці зони першими «обвисають», стають в’ялими і видають справжній вік.

Олії для догляду за шкірою навколо очей

Шкіра в області очей набагато тонша, ніж на обличчі, до того ж позбавлена ​​сальних залоз, через що на ній легко утворюються зморшки. «Гусячі лапки», темні кола надають люцю стомлений вигляд. Боротися з цими ознаками старіння допоможуть натуральні олії, насичені вітамінами, мінералами та іншими активними речовинами.

Оливкова олія

Олія з плодів оливи містить різні жирні кислоти. Незважаючи на це, вона ідеально підходить для догляду за областю очей. Краще використовувати нерафіновані олії вищого сорту, в яких зберігаються всі корисні властивості.

Застосування: щоб зменшити число «гусячих лапок», щодня на очі робиться компрес з оливкової олії (10 хвилин достатньо). Зайве прибирається ватним диском. Також можна зробити масаж подушечками безіменних пальців. Ніжними рухами олію вмасажовувати в шкіру починаючи від зовнішніх куточків очей до внутрішніх .

Персикова олія

У догляді за шкірою в області очей часто використовується олія з персикових кісточок. Вона багата жирними кислотами, вітамінами і мінералами. Компреси і маски на її основі допоможуть пом’якшити шкіру, зробити її більш пружною, розгладити мімічні зморшки.

Застосування: олія наноситься перед сном, під очі, акуратними рухами подушечками пальців. Крім того, персикову олію можна наносити на брови і вії, тим самим покращуючи їх ріст і попереджаючи випадання .

Мигдальна олія

Зволожити шкіру, зменшити темні кола під очима, розгладити мімічні зморшки допоможе олія мигдалю. Активні компоненти, що входять до її складу, роблять її незамінним засобом при догляді за шкірою, що в’яне.

Застосування: щовечора олію акуратно ввмащуємо в зморшки, через півгодини залишки взняти ватним диском. Додатково наносити крем не варто, інакше на ранок можуть з’явитися набряки .

Олія обліпихи

В основному підходить для дуже сухої та вікової шкіри. Олія з плодів обліпихи може усунути не тільки дрібні зморшки, але і помітно розгладити глибокі, а також підвищити тургор в’ялих зон шкіри. Для догляду за обличчям підходять лише сорти холодного віджиму.

Застосування: в чистому вигляді олія обліпихи не використовується. До неї можна додати одну капсулу вітаміну Е або будь-яку іншу олію.

Незважаючи на те, що область навколо очей потребує постійного зволоження, зловживати оліями не варто, інакше можуть з’явитися міліуми і набряки.

Призупинити старіння, зробити зморшки майже непомітними протягом багатьох років можливо лише при правильному щоденному догляді. Маски на основі косметичних масел – лише частина доступних засобів в боротьбі за молодість.

Якщо Вам сподобалася стаття, збережіть до себе і поділіться з друзями!

Опубліковано 16 січня 2019 року

K Nataliya:
Related Post