X

Останнім часом комбікорми для домашніх тварин стали надто дорогими. Як приготувати власноруч

КОРМОВІ суміші для сільськогосподарських тварин особливо потрібні молодняку. При годівлі ними він швидко набирає вагу. Такі тварини міцніші, а відтак менше хворіють. Пояснюється все тим, що комбіновані корми складені за науково обґрунтованими рецептами.

Слід зазначити, що комбікорми розраховані для кожної групи тварин окремо і суттєво відрізняються один від одного.

Суміш для кроликів можна приготувати шляхом з’єднання 30% трав’яного борошна і 19% меленої пшениці або вівса; 15% пшеничних висівок і 19% меленої кукурудзи або ячменю; 2% рибного борошна і 13% соняшникової макухи; 1% гідролізних дріжджів і по 0,5% кухонної солі, кісткового борошна.

А ось склад комбікорму для курей має відмінності ще й за віком птиці. Так, суміші для курчат і курей-несучок містять пшеницю і рибне борошно, фосфат і крейду, сіль, два види макухи — соняшникову та соєву, а також кукурудзу. У комбікормі для молодняку містяться соняшникова макуха; кукурудза і ячмінь; фосфат і пшеничні висівки; рибне борошно і кормова крейда; кухонна сіль. Для дорослих курей рекомендується використовувати комбікорм з такими інгредієнтами: соняшникова макуха, кормові мушлі, кукурудза, ячмінь і пшениця.

Комбікорм для несучок виготовляється з 62,5% пшениці та 4% кісткового борошна; 2,3% соняшникової олії і 2,5% кормових дріжджів; 0,07% харчової соди і 0,1% кухонної солі; 1,95% трикальцію фосфату і 7,5% вапнякового борошна; 17,5% соняшникового шроту.

У відгодівлі свиней на м’ясо застосовується такий вид комбінованого корму: ячмінь — 47%, горох — 9%, пшеничні висівки — 20%, соняшниковий шрот — 10%, трав’яне борошно — 4 %, кормові дріжджі — 7%, крейда — 2%, сіль — 1%, премікс КС-4, П 55-1-89 — 1%.

Власникам приватних господарств з невеликою чисельністю тварин або птиці цілком під силу приготувати правильний і збалансований комбікорм самостійно. Дуже важливо, щоб при цьому витримувалися всі пропорції. Крім того, не можна кормам змінювати адресата. Тобто корм для свиней не слід давати птиці, й навпаки, інакше це призведе до негативних наслідків.

За матеріалами- Добрий Господар.

Фото ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

K Nataliya:
Related Post