fbpx

Останнім часом комбікорми для домашніх тварин стали надто дорогими. Як приготувати власноруч

КОРМОВІ суміші для сільськогосподарських тварин особливо потрібні молодняку. При годівлі ними він швидко набирає вагу. Такі тварини міцніші, а відтак менше хворіють. Пояснюється все тим, що комбіновані корми складені за науково обґрунтованими рецептами.

Слід зазначити, що комбікорми розраховані для кожної групи тварин окремо і суттєво відрізняються один від одного.

Суміш для кроликів можна приготувати шляхом з’єднання 30% трав’яного борошна і 19% меленої пшениці або вівса; 15% пшеничних висівок і 19% меленої кукурудзи або ячменю; 2% рибного борошна і 13% соняшникової макухи; 1% гідролізних дріжджів і по 0,5% кухонної солі, кісткового борошна.

А ось склад комбікорму для курей має відмінності ще й за віком птиці. Так, суміші для курчат і курей-несучок містять пшеницю і рибне борошно, фосфат і крейду, сіль, два види макухи — соняшникову та соєву, а також кукурудзу. У комбікормі для молодняку містяться соняшникова макуха; кукурудза і ячмінь; фосфат і пшеничні висівки; рибне борошно і кормова крейда; кухонна сіль. Для дорослих курей рекомендується використовувати комбікорм з такими інгредієнтами: соняшникова макуха, кормові мушлі, кукурудза, ячмінь і пшениця.

Комбікорм для несучок виготовляється з 62,5% пшениці та 4% кісткового борошна; 2,3% соняшникової олії і 2,5% кормових дріжджів; 0,07% харчової соди і 0,1% кухонної солі; 1,95% трикальцію фосфату і 7,5% вапнякового борошна; 17,5% соняшникового шроту.

У відгодівлі свиней на м’ясо застосовується такий вид комбінованого корму: ячмінь — 47%, горох — 9%, пшеничні висівки — 20%, соняшниковий шрот — 10%, трав’яне борошно — 4 %, кормові дріжджі — 7%, крейда — 2%, сіль — 1%, премікс КС-4, П 55-1-89 — 1%.

Власникам приватних господарств з невеликою чисельністю тварин або птиці цілком під силу приготувати правильний і збалансований комбікорм самостійно. Дуже важливо, щоб при цьому витримувалися всі пропорції. Крім того, не можна кормам змінювати адресата. Тобто корм для свиней не слід давати птиці, й навпаки, інакше це призведе до негативних наслідків.

За матеріалами- Добрий Господар.

Фото ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page