fbpx

Паралімпіада допустила до участі російських і білоруських спортсменів в нейтральному статусі

Міжнародний Паралімпійський Комітет висунув вимоги до участі спортсменів країн-агресорок Росії та Білорусії:

• Усі їхні спортсмени/допоміжний персонал будуть брати участь в індивідуальній якості нейтральних спортсменів/допоміжного персоналу;

• Вони змагатимуться під паралімпійським прапором та паралімпійським гімном;

• Вони не будуть включені в таблицю медалей;

• Делегація країн-агресорок повинна покривати символ комітету на своїй формі під час усіх офіційних церемоній та спортивних змагань.

Рада МПК також вирішила, що вона не проводитиме жодних заходів у Росії чи Білорусі до подальшого повідомлення.

Це включатиме чемпіонати світу та Європи, а також усі змагання міжнародного рівня, такі як Світові серії, Кубки світу та Гран-прі. Керівна рада IPC також рекомендує всім міжнародним федераціям параспорту, регіональним організаціям та IOSD дотримуватися такого підходу.

Додамо, що виконавчий комітет УЄФА ухвалив рішення про перенесення фіналу Ліги Чемпіонів з Санкт-Петербургу до Парижу. Збірні та клуби РФ відсторонені від усіх змагань під егідою УЄФА та ФІФА. Зокрема, УЄФА розриває контракт із «Газпромом».

Чемпіонат світу з гонок «Формула-1» заявив про скасування гран-прі Росії, що мав відбутися в Сочі.

В Міжнародному олімпійському комітеті заявили, що міжнародні спортивні федерації повинні перенести або скасувати спортивні заходи, які заплановані в Росії чи Білорусі.

Рада Міжнародної Федерації Хокею відсторонила Росія та Білорусь від міжнародного хокею. Росія позбавлена права на проведення юніорського чемпіонату світу 2023 року.

Національна хокейна ліга також припинила відносини з бізнес-партнерами в Росії.

«Найсуворіше» Путіна покарала Всесвітня організація Тхеквондо відкликавши почесний чорний пояс дев’ятого дану, який йому було присуджено у 2013 році. Крім того, на знак солідарності з Міжнародним олімпійським комітетом, на змаганнях Міжнародного Тхеквондо не будуть виконувати гімн та не вивішуватимуть прапори Росії та Білорусі. Також не будуть організовуватись змагання на території цих країн.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page