X
    Categories: Спорт

Паралімпіада допустила до участі російських і білоруських спортсменів в нейтральному статусі

Міжнародний Паралімпійський Комітет висунув вимоги до участі спортсменів країн-агресорок Росії та Білорусії:

• Усі їхні спортсмени/допоміжний персонал будуть брати участь в індивідуальній якості нейтральних спортсменів/допоміжного персоналу;

• Вони змагатимуться під паралімпійським прапором та паралімпійським гімном;

• Вони не будуть включені в таблицю медалей;

• Делегація країн-агресорок повинна покривати символ комітету на своїй формі під час усіх офіційних церемоній та спортивних змагань.

Рада МПК також вирішила, що вона не проводитиме жодних заходів у Росії чи Білорусі до подальшого повідомлення.

Це включатиме чемпіонати світу та Європи, а також усі змагання міжнародного рівня, такі як Світові серії, Кубки світу та Гран-прі. Керівна рада IPC також рекомендує всім міжнародним федераціям параспорту, регіональним організаціям та IOSD дотримуватися такого підходу.

Додамо, що виконавчий комітет УЄФА ухвалив рішення про перенесення фіналу Ліги Чемпіонів з Санкт-Петербургу до Парижу. Збірні та клуби РФ відсторонені від усіх змагань під егідою УЄФА та ФІФА. Зокрема, УЄФА розриває контракт із «Газпромом».

Чемпіонат світу з гонок «Формула-1» заявив про скасування гран-прі Росії, що мав відбутися в Сочі.

В Міжнародному олімпійському комітеті заявили, що міжнародні спортивні федерації повинні перенести або скасувати спортивні заходи, які заплановані в Росії чи Білорусі.

Рада Міжнародної Федерації Хокею відсторонила Росія та Білорусь від міжнародного хокею. Росія позбавлена права на проведення юніорського чемпіонату світу 2023 року.

Національна хокейна ліга також припинила відносини з бізнес-партнерами в Росії.

«Найсуворіше» Путіна покарала Всесвітня організація Тхеквондо відкликавши почесний чорний пояс дев’ятого дану, який йому було присуджено у 2013 році. Крім того, на знак солідарності з Міжнародним олімпійським комітетом, на змаганнях Міжнародного Тхеквондо не будуть виконувати гімн та не вивішуватимуть прапори Росії та Білорусі. Також не будуть організовуватись змагання на території цих країн.

Фото ілюстративне.

K Nataliya:
Related Post