X

Сенсація в кулінарному світі: український кондитер Дінара Касько створює фантастичні 3D десерти, якими захоплюється весь світ

Кулінарний світ захоплений 3D-десертами Дінари Касько. Нарoдивши доньку і вийшовши в декретну відпустку, вона стала кондитером, якого тепер кличуть на роботу в Європі та Арабських Еміратах, пише Мандаринка.

Графічність, геометричність, чіткість і правильність ліній… Це не характеристики робіт дизайнера. Це штрихи до десертів українського кондитера Дінари Касько, яка кpичала від щастя, вперше побачивши свої торти на обкладинках впливових кондитерських журналів.

Минуло три роки. І тепер кричати від щастя повинні видавці тих журналів, обкладинки яких прикрашають архітектурні торти віртуозної харків’янки.

Кондитерський талант відкрився в ній з народженням дитини. Її солодкі архітектурні шедеври – це не просто торти, а результат складної технології з застосуванням 3D-моделювання. Тільки розрізавши об’єкт, можна здогадатися, що це.

Так, не дарма Динара закінчила художню школу і інженерно-будівельний університет! Адже, щоб створювати такі десерти (за словами автора), потрібно володіти просторовим мисленням, почуттям стилю, навичками побудови композиції і знайти розуміння гармонії.

Ще вона вміє перетворювати звичні всім інгредієнти в зовсім інші субстанції з незвичною текстурою. Але від цього вони не стають менш їстівними. Горіхи в карамелі, глазур, мангове конфі, лаймове крем-брюле, полуниця, апельсиновий мус, італійська меренга, збитий шоколадний ганаш, малинова пудра… продовжувати або досить? Вам ще не захотілося спробувати? Сама Динара вірить, що, з’ївши шматочок торта можна відчути себе щасливим.

Вона не продає свої творіння. Зовсім недавно дівчина лише пригощала ними своїх друзів і близьких. Але ми з вами не входимо в число щасливчиків. Значить нам залишається лише милуватися фотографіями кулінарних асоціацій в instagram і облизуватися?

Ні! Тепер в її інтернет-магазині можна замовити одну з силіконових форм, до яких додаються рецепти і спробувати свої сили у смачному 3D-моделюванні. Це ж прекрасно! Тому що лише милуватися на них – цього недостатньо!

Вона продовжує вчитися і вчить сама. Зовсім не дивиться телевізор і живе на кухні. Надихається природою. Створює технологічні кондитерські шедеври, але найкориснішими вважає свіжі фрукти і ягоди, сухофрукти, фруктову пастилу.

А ще вона хоче другу дитину і попрацювати в професійній команді майстер-шефів.

Читайте також: 28 НЕЙМОВІРНО КЛАСНИХ ІДЕЙ ДЛЯ ОБЛАШТУВАННЯ БАЛКОНУ ЧИ ЛОДЖІЇ. Я Б ТАМ ЖИЛА!

«Як все це поєднати, поки не придумала», – посміхається Динара Касько.

Читайте також: 28 НЕЙМОВІРНО КЛАСНИХ ІДЕЙ ДЛЯ ОБЛАШТУВАННЯ БАЛКОНУ ЧИ ЛОДЖІЇ. Я Б ТАМ ЖИЛА! 

iriska:
Related Post