fbpx

Що ся діє – голова МЗС Латвії закликав росіян не приїжджати в країну – «Вас тут не чекають»

Поки Європа думає кого з громадян рф можна пускати в ЄС, а кого ні, Латвія діє – з 19 вересня їм заборонено в’їзд в країну.

Про це повідомив голова МЗС Латвії Едгарс Рінкевічс в своєму Твіттер, наголосивши, що країна забороняє в’їзд росіянам з шенгенськими візами. Це спільне рішення Естонії, Литви, Польщі та Латвії.

Спеціально для росіян Рінкевічс написав російською: «Росіяни, не намагайтеся перетнути кордон, вас тут не чекають, зупиняйте війну проти України і заберитеся з цієї чудової країни!».

Чи варто говорити про бурю коментарів, які з’явилися під постом?

Проте країни Балтії та Польща заявили, що не будуть пускати через свою територію росіян з шенгенськими візами, навіть, якщо їх видали інші країни Шенгенського договору. Виключення тільки для людей, які виїжджають через сімейні та гуманітарні обставини.

Саме завдяки країнам Балтії та Польщі Євросоюз призупинив дію спрощеного візового режиму з Росією, що вже привело до здорожчання віз і збільшення терміну їх видачі.

Фінляндія залишається єдиною країною ЄС, яка не стала вводити заборону на в’їзд росіянам з шенгенською туристичною візою. Хоча суспільство Фінляндії проти того аби їхня країна стала своєрідним перевалочним пунктом для громадян рф.

Латвія вирішила також переглянути правила щодо надання посвідки на проживання громадянам росії та білорусі, відповідний законопроєкт був прийнятий Сеймом Латвії в п’ятницю в першому читанні, пише Delfi.

Фото: колаж.

09/16/2022

You cannot copy content of this page