fbpx

Турецький клуб вже приніс вибачення за дії вболівальників, які кричали «путін» під час матчу Динамо-Фенербахче

УЄФА відкрила дисциплінарне провадження проти “Фенербахче” через поведінку турецьких фанів під час матчу-відповіді другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів, – йдеться в пресрелізі організації.

“Динамо” здобуло перемогу над “Фенербахче”, що неймовірно розлютило турецьких фанів, які почали сканувати ім’я та прізвище російського президента.

Головний тренер “Динамо” Мірча Луческу доволі жорство відреагував на таку поведінку – проігнорував пресконференцію після матчу.

Дисциплінарний комітет УЄФА теж звернув увагу на інцидент, проте не уточнює термінів розгляду справи.

У самому клубі “Фенербахче” офіційно відреагували на поведінку своїх вболівальників – не для того вони грають благодійні матчі аби на них звучало ім’я агресора.

“Наш клуб був першим, хто відреагував на початок війни 24 лютого 2022 року. Ми б хотіли наголосити ще раз, що наш меседж, який ми поширюємо усіма можливими каналами, полягає у тому, що війна – це не хоробрість, а боягузтво”, – сказано у заяві “Фенербахче”.

Посол України в Туреччині засудив дії вболівальників. “Ми не зрозуміємо слів підтримки російського агpесора, який вільно знищyє українців та руйнує нашу країну. Навіть футбол, який так люблять у Туреччині, має свої межі”, – написав він.

“Весь цивілізований світ підтримує Україну, а фани “Фенербахче” підтримують пyтлера, який чинить гeноцид українців” (Артем Кравець, ексфорвард “Динамо”).

“У матчі кваліфікації Ліги чемпіонів вболівальники “Фенербахче” скандували ім’я президента Росії Владіміра Путіна, а вболівальники київського “Динамо” – ЗСУ. ЗСУ перемогли Владіміра Путіна на турецькому полі з рахунком 2:1. Надавали cтуcанів в Туреччині, надають і в Україні. Радимо турецьким фанатам бути на стороні переможців”, – відреагував речник МЗС України Олег Ніколенко.

Фото: Суспільне.

07/28/2022

You cannot copy content of this page