fbpx

У мене постійно злипався рис, доки я не дізналась цей спосіб варки! Тепер рис розсипчатий, наче крупа!

Багато господинь не люблять готувати страви з рису через те, що він дуже часто злипається, скочується в грудочки або ж зовсім не доварюється. Ми хочемо поділитися з вами хитрощами, завдяки яким ваш рис завжди буде ідеальним, пише Мамины Шпаргалки.

Для того, щоб приготувати розсипчастий рис, не потрібно бути шеф-кухарем. І ви можете самі в цьому переконатися!

Замочіть рис перед приготуванням

  • Якщо ви дотримаєтесь цієї поради, то рис розбухне і під час приготування буде виділятися набагато менше крохмалю. Рис потрібно залити холодною водою, щоб вона покрила його на 2 пальці і ​​залишити настоюватися протягом години.
  • Злийте воду, візьміть казанок і розтопіть в ньому 50 г вершкового масла. Додайте в казан окріп в пропорції 1:1 до рису. Додайте в воду 0,5 ч. л. солі і перемішайте. Засипте рис, накрийте казанок кришкою і залиште варитися на 15 хв. Якщо вся вода випарувалася – рис готовий. Накрийте його кришкою і дайте 30 хв настоятися.

Обсмажте рис

  • Закип’ятіть воду. Рис промийте, перекладіть його в друшляк і дайте підсохнути. Налийте в каструлю 2 ст. л. олії. Поставте її на вогонь, засипте рис і обсмажуйте протягом 5-10 хв. Рис потрібно постійно помішувати. Смажитися він повинен до тих пір, поки не побіліє.
  • Налийте в каструлю окріп, посоліть і ретельно перемішайте. Накрийте рис кришкою і варіть на повільному вогні, поки вода не випарується. Можете помішати рис, але не більше 1-2 разів.

Використовуйте велику кількість води

  • Налийте в каструлю 2 л води і закип’ятіть її. Паралельно закип’ятіть воду в чайнику. Гарненько промийте рис. Коли вода закипить, посоліть її і засипте рис. Варіть його майже до готовності. Коли ви побачите, що рис практично зварився – пересипте його в друшляк, щоб позбутися від води. Полийте рис окропом з чайника і залиште його стікати протягом 5 хв.
  • Пересипте рис в каструлю і додайте трохи соняшникової олії. Замість рослинного масла можна використовувати вершкове, тільки його потрібно попередньо розтопити. Готовий рис перемішайте і дайте йому трохи настоятися.

Читайте також: 95% людей не користуються геніальним призначення шафки під духовкою. Вона зовсім не для зберігання дек і сковорідок!

Сподіваємося, що ці поради вам знадобляться, і рис вийде чудовим. Поділіться статтею зі своїми подругами!

You cannot copy content of this page