fbpx

Українці змінили ставлення до поляків – опитування

Вісім із десяти українців ставляться до польського народу добре або дуже добре, а з початку повномасштабного вторгнення своє ставлення до поляків змінили на краще 73% українців – такі результати дослідження Info Sapiens на замовлення польського Центру діалогу імені Юліуша Мерошевського, повідомляє «Нова Польща».

Польща та Україна переживають новий і чи не найкращий період в своїх відносин за всю новітню історію. Загалом до поляків зараз «добре» або «дуже добре» ставляться 83% українців.

73% українців визнають, що їхня думка про поляків змінилася на краще після повномасштабного вторгнення;

23% не змінили своєї думки;

1 % змінив свою думку про поляків на гірше.

Понад половина українців вважає, що стосунки між країнами повинні бути набагато ближчими.

29% українського суспільства вважають, що Польща й Україна мають перебувати в союзних відносинах із взаємопідтримкою й узгодженою зовнішньою політикою

29% вважають, що ці відносини мають бути співдружністю із суто символічним кордоном та спільною зовнішньою політикою.

40% опитаних вважають, що достатньо добросусідських польсько-українських відносин.

Цікаво, що Галичина — єдиний регіон України, де більше половини громадян (53%) не бажають надто близько зближуватись з Польщею.

“У Галичині найбільше родинних зав’язків із поляками й найбільше людей, які знають або розуміють польську мову. При цьому галичани воліють, щоб польсько-українські відносини залишилася на тому самому рівні, що й зараз”, – прокоментував польський історик та політолог Лукаш Адамський.

Фото: pixabay.

08/25/2022

You cannot copy content of this page