X

7 неочікуваних і дивних компонентів, які додають в косметику, якою ви користуєтеся щодня

Вибір косметики найчастіше обумовлений досить коротким списком злободенних параметрів. Перш за все – це ефективність, співвідношення ціни і якості, а також – відповідність віку і типу шкіри, пише WomanAdvice.

Будь-яка жінка, яка мріє про бездоганний макіяж і красивий зовнішній вигляд, частіше звертає увагу на наявність в складі косметичних засобів натуральних компонентів. А що, власне, таке ці «натуральні» компоненти? Звідки вони беруться?

Читайте також: ЯКЩО ВИ ДОСІ КОРИСТУЄТЕСЯ ЦІЄЮ ЗУБНОЮ ПАСТОЮ, ВІДМОВТЕСЬ ВІД НЕЇ НЕГАЙНО! В НІЙ КРИЄТЬСЯ НЕБЕЗПЕКА

Можливо, заглянувши «за лаштунки» виробництва косметичних засобів, багато хто здивується або навіть обуриться. Ось про що розповідають фахівці:

1. Мускус

Це ароматичну речовину зазвичай добувають із стaтeвих зaлoз мускусного пацюка, оленя і деяких інших тварин. Мускус в косметиці і парфюмерії застосовується не тільки в якості ароматизатора, а й закріплювача запаху. Через дорожнечу вихідної сировини, дуже часто подібний компонент замінюють штучним аналогом.

2. Комахи

Існують особливі різновиди жучків, які водяться в Південній Америці, в заростях кактусів. Харчуючись м’якоттю рослин, що відрізняються червоним кольором, такі комахи і самі пофарбовані точно так само. Їх збирають, сушать і подрібнюють, отримуючи порошок, який використовується в якості натурального барвника.

3. Молочні продукти

Саме по собі, молоко використовувалося в косметичних цілях ще тисячі років тому, про що залишилося чимало згадок в літописах. У виробництві сучасної косметики його додають в мило і крем для обличчя.

4. Зміїна отрyта

Зовсім незначна кількість зміїної отрyти, доданого в косметичні засоби, здатна ефективно боротися зі зморшками. Деякі косметологи і виробники називають її «натуральним ботоксом».

Читайте також: ЯКЩО ВИ ДОСІ КОРИСТУЄТЕСЯ ЦІЄЮ ЗУБНОЮ ПАСТОЮ, ВІДМОВТЕСЬ ВІД НЕЇ НЕГАЙНО! В НІЙ КРИЄТЬСЯ НЕБЕЗПЕКА

5. Пташині екскpeменти

Виявляється що екскpeменти, одержувані від деяких видів птахів, володіють сильними омолоджуючими і відбілюючими властивостями, завдяки вмісту певних активних компонентів.

6. Слиз равликів

Ця густа субстанція натурального походження дуже корисна в боротьбі з небажаними пігментними плямами, вyграми, aкне і розширеними порами.

7. Бджолина отрyта

Здатність бджолиної отрyти ефективно боротися зі зморшками і стимyлювати відновлювальні процеси в шкірних покривах, обумовлена ​​наявністю в ній пептидів, білків і цілого комплексу важливих ферментів.

Як видно, досить багато натуральний компонентів, що використовуються у виробництві сучасних косметичних засобів, дійсно відрізняються природним походженням. Однак деякі споживачі, дізнавшись правду про ці речовини, цілком здатні обуритися або, згодом, відмовитися від використання тієї чи іншої косметики.

iriska:
Related Post