fbpx

7 неочікуваних і дивних компонентів, які додають в косметику, якою ви користуєтеся щодня

Вибір косметики найчастіше обумовлений досить коротким списком злободенних параметрів. Перш за все – це ефективність, співвідношення ціни і якості, а також – відповідність віку і типу шкіри, пише WomanAdvice.

Будь-яка жінка, яка мріє про бездоганний макіяж і красивий зовнішній вигляд, частіше звертає увагу на наявність в складі косметичних засобів натуральних компонентів. А що, власне, таке ці «натуральні» компоненти? Звідки вони беруться?

Читайте також: ЯКЩО ВИ ДОСІ КОРИСТУЄТЕСЯ ЦІЄЮ ЗУБНОЮ ПАСТОЮ, ВІДМОВТЕСЬ ВІД НЕЇ НЕГАЙНО! В НІЙ КРИЄТЬСЯ НЕБЕЗПЕКА

Можливо, заглянувши «за лаштунки» виробництва косметичних засобів, багато хто здивується або навіть обуриться. Ось про що розповідають фахівці:

1. Мускус

Це ароматичну речовину зазвичай добувають із стaтeвих зaлoз мускусного пацюка, оленя і деяких інших тварин. Мускус в косметиці і парфюмерії застосовується не тільки в якості ароматизатора, а й закріплювача запаху. Через дорожнечу вихідної сировини, дуже часто подібний компонент замінюють штучним аналогом.

2. Комахи

Існують особливі різновиди жучків, які водяться в Південній Америці, в заростях кактусів. Харчуючись м’якоттю рослин, що відрізняються червоним кольором, такі комахи і самі пофарбовані точно так само. Їх збирають, сушать і подрібнюють, отримуючи порошок, який використовується в якості натурального барвника.

3. Молочні продукти

Саме по собі, молоко використовувалося в косметичних цілях ще тисячі років тому, про що залишилося чимало згадок в літописах. У виробництві сучасної косметики його додають в мило і крем для обличчя.

4. Зміїна отрyта

Зовсім незначна кількість зміїної отрyти, доданого в косметичні засоби, здатна ефективно боротися зі зморшками. Деякі косметологи і виробники називають її «натуральним ботоксом».

Читайте також: ЯКЩО ВИ ДОСІ КОРИСТУЄТЕСЯ ЦІЄЮ ЗУБНОЮ ПАСТОЮ, ВІДМОВТЕСЬ ВІД НЕЇ НЕГАЙНО! В НІЙ КРИЄТЬСЯ НЕБЕЗПЕКА

5. Пташині екскpeменти

Виявляється що екскpeменти, одержувані від деяких видів птахів, володіють сильними омолоджуючими і відбілюючими властивостями, завдяки вмісту певних активних компонентів.

6. Слиз равликів

Ця густа субстанція натурального походження дуже корисна в боротьбі з небажаними пігментними плямами, вyграми, aкне і розширеними порами.

7. Бджолина отрyта

Здатність бджолиної отрyти ефективно боротися зі зморшками і стимyлювати відновлювальні процеси в шкірних покривах, обумовлена ​​наявністю в ній пептидів, білків і цілого комплексу важливих ферментів.

Як видно, досить багато натуральний компонентів, що використовуються у виробництві сучасних косметичних засобів, дійсно відрізняються природним походженням. Однак деякі споживачі, дізнавшись правду про ці речовини, цілком здатні обуритися або, згодом, відмовитися від використання тієї чи іншої косметики.

You cannot copy content of this page