X

10-річний хлопчик-переселенець продає свої картини, а гроші передає ЗСУ

10-річний Максим Бровченко тепер малює війну. Останню картину створював майже усю ніч, бо заздалегідь не знає, що буде малювати – все відбувається в процесі. Цю він назвав «Слава Збройним Силам України” і знову планує виставити на продаж, щоб виручені кошти передати ЗСУ.

Максим захопився малюванням три роки тому під час каpантину і тоді малював Космос, дивився на зорі в свій телескоп в рідному Бердянську.

“Я малюю картини, потім їх продаю, гроші залишаю не собі, а нашим військовим передаю. Допомагаю 59 батальйону. Їм дуже потрібна машина, збpоя, тепловізори”, – каже Максим, який вже перерахував військовим 60 тисяч гривень!

Бердянськ окупували і родині довелося покинути дім на початку квітня. Мама дуже хвилювалася – як перевезти дитину, адже у хлопчика порушення аутичного спектра. Довелося вводити дитину в медичний сон.

“Ми не знали, яка була реакція на препарат, все ж таки без нагляду лікаря далі їхати, було ризиковано, але у мене не було іншого виходу. Він прокинувся, коли ми проїжджали збитий чи танк, чи БТР і він подивився у вікно і каже “О, збитий танк, це “зетка””, в нього була така радість. А потім вже на підконтрольній території він запитав “Мам, то наші?”, а хлопці кажуть: “Свої”. Він зрадів, але я зрозуміла, якщо це б сталося пів години тому, ми могли б спровокувати”, – розповідає мати Максима Оксана журналістам Суспільного.

За 5 місяців в Запоріжжі хлопчик натворив на власну виставку, яку провели в обласній бібліотеці для дітей “Юний читач”. Юний художник і благодійник не залишився непоміченим і отримав відзнаку від Президента України. Володимир Зеленський підписав художнику полотно, на якому Максим каже, що намалює перемогу.

“Я назву її “Після перемоги”, що буде після перемоги. Ми повернемося додому, в мене з’явиться коза. Також я знову зустрінуся з друзями”, – каже він.

Хлопець планує наближати перемогу своїми роботами і допомогою армії.

“Щоб вони скоріше одержали перемогу, щоб ця мрія кожного українця здійснилася”, – каже хлопчик.

Фото: invak.info.

09/05/2022

K Nataliya:
Related Post