X

Її розчулила історія, що військові не мають змоги помити голову і вона вирішила стати волонтеркою – історія другокласниці з Прикарпаття

Софійка Гриців навчається у 2 класі Сваричівського ліцею, що на Рожнятівщині, а у вільний час шиє іграшки та продає аби назбирати кошти для армії.

“Моя волонтерська діяльність розпочалася з відео, де я побачила, що військові навіть не мають можливості помити голову, – розповідає Софія. – Це мене дуже зачепило і розчулило. От від тоді я і почала шукати спосіб, як допомогти нашим захисникам”, – каже дівчинка.

Дитина шукала способу як допомогти і вирішила шити іграшки, спочатку було важко, але мама допомогла.

“Працювати з ним спершу було нелегко, але тепер уже навчилася. Щиро хочу, щоб мої вироби приносили людям радість, а вилучені кошти принесли користь тим, хто нині захищає кордони України”, – акцентує дівчинка.

Отак сніговими, сердечка, метелики, собачки коти на фоні синьо-жовтого стягу ставали чиїмись талісманами та оберегами, а вилучені кошти – йшли на ЗСУ.

Дівчинка каже, що люди не жаліли коштів за вироби – її скринька завжди була повною. Тоді вона з мамою принесла до місцевої громадської організації “Намневсеодно» 10 тис. 410 грн. і впевнилася, що їх спрямують на закупівлю теплих курток.

Дитина на цьому не зупинилася і ще приходила виготовляти окопні свічки в цій організації.

За матеріалами «Галицький кореспондент»

K Nataliya:
Related Post