fbpx

11 фраз, якими варто замінити ваш крик на дитину

Психологи рекомендують не кричати на свою дитину, навіть якщо вона зробила щось погане. Набагато краще використовувати фільтруючі фрази, які допоможуть спонукати вашого малюка до доброї поведінки.

В будь-якій сім’ї є таке, коли діти своєю поведінкою дуже сильно засмучують батьків. І багато мам і тат не можуть стриматися, і починають кричати. Як результат, дитина начебто заспокоюється, однак це загрожує негативним порушенням емоційного розвитку малюка. Тому варто стежити за тим, що ви говорите своїй дитині, щоб не зіпсувати з нею відносини і не нашкодити її психіці. Набагато краще фільтрувати свою промову, тим самим заохочуючи дитину до доброї поведінки. Це набагато краще, ніж лаяти малюка за все, що він зробив погане.

Фрази, якими варто замінити ваш крик у вихованні

Я впевнена, що ти можеш зробити і краще

Якщо у малюка щось не виходить, від побутових справ до ігор, не варто принижуючи його лаяти, і говорити, що він наприклад криворукий. Краще вселити дитині, що ви в ньому впевнені, подарувати йому можливість не здаватися, і віру, що він може робити краще і правильніше.

Я все одно тобою пишаюся

Ця фраза теж підходить, якщо у дитини щось не виходить. Ваш малюк сильно засмучений, і йому як ніколи потрібна ваша підтримка. Скажіть, що ви дуже задоволені його досягненнями і зусиллями, навіть якщо у нього виходить все трохи не так, як хотілося. Наступного разу дитина буде більш старанною, і у неї обов’язково все вийде.

Говори мені завжди правду

Іноді діти через страх, що їх посварять, покaрaють і, не дай Бог, вдaрять батьки, починають їм брехати. А деякі діти просто не можуть відрізнити фантазію від реальності, так, буває і таке! Тому постарайтеся переконати дитину, що вона повинна завжди говорити вам правду, і заохочуйте її за це.

Давай ти заспокоїшся, і ми разом приймемо рішення

Часто діти плачуть з тією метою, щоб батьки почали їм потурати. А, якщо дорослі непробивні в цьому питанні, малюки починають істерити. Вам потрібно постаратися заспокоїти малюка, проявити участь, але не потурати.

Давай ти спробуєш ще раз

Якщо у дитини нічого не вийшло зробити, не потрібно його лаяти або брати і все за ним переробляти. Дайте йому ще один шанс і . підбадьорьте. Всі ми маємо право на помилку.

Я тебе люблю

Слова в дійсності чарівні, особливо, якщо вони сказані щиро! Всього однією такою фразою ви зможете підняти дитині настрій, поліпшити її самопочуття і зрозуміти, що вона для вас дуже цінна!

Згадай, що ти повинен був зробити?

Не потрібно відразу налітати на дитину, якщо вона не виконала своїх обов’язків. Просто нагадайте їй про це, вона могла загратися, і в дійсності забути. Дайте дитині можливість виконати те, що вона вам обіцяла зробити!

Так, ти помилився, але тепер можеш зробити висновки

Ми ж теж помиляємося, витягаємо урок і набуваємо досвіду. Діти не виняток. Не треба дитині відразу ж говорити, що ви були праві, і говорили їй, що так буде. Навчайте його робити уроки з невдач!

Я допоможу тобі, якщо це буде потрібно

Дитина буде знати, що ви завжди зможете їй допомогти, підкажіть і підтримайте. Що може бути краще для щастя і впевненість в своїх силах?

Я в тебе вірю, і знаю, що ти це зробиш

Це ще один спосіб дати дитині впевненість і в собі, і в вас! Вона буде докладати максимум зусиль, щоб домогтися поставленої мети, і щоб вас порадувати!

Я прекрасно знаю, що ти не хотів цього робити

Такою фразою ви як би дасте дитині зрозуміти, що чинити так не варто, і що ви їй довіряєте.

І ще! Звертати увагу на дитину потрібно не тільки тоді, коли вона погано поводиться або робить щось неправильно! Важливо заохочувати її досягнення і успіхи, частіше хвалити і нагадувати, що ви її любите, пишаєтеся нею, вірите в неї!

You cannot copy content of this page