fbpx

5 таємниць прання, які можна дізнатися тільки від покоївок 5-зіркових готелів в Європі

Ми дізнались для вас таємниці прання, якими користуються працівники пралень в готелях, щоб домогтися бездоганного вигляду речей, пише Тутка.

1.Завантаження пральної машини

Ідеальний варіант – завантажувати машину на 80%. Якщо перевантажити пральну машину білизною, вона не випереться належним чином. Коли в барабані занадто мало речей, вони швидше прийдуть в непридатність через механічний вплив.

2.Температура води

Температура 40-60 градусів вважається оптимальною, щоб провести дезінфекцію і прибрати бруд. Прання в холодній воді не дозволяє знищити бактерії і пилових кліщів на постільній білизні і рушниках, а гаряча вода шкодить тканині.

3. Засоби для прання

Замість кондиціонера, який накопичується і з часом робить рушники жорсткими, співробітники готелів використовують білий оцет. Додайте 100 мл при полосканні, щоб зробити білизну м’якою і уникнути слідів порошку.

4. Боротьба з плямами

Свіжі плями від олії посипте замінником цукру або крохмалем, а потім просто виперіть річ.

Сліди томатного соку і соусу допоможе видалити препарат WD-40. Нанесіть його на пляму і залиште на 5-10 хвилин, а потім виперіть виріб у холодній воді.

Щоб відіпрати плями від поту з білих речей, використовуйте попереднє прання з будь-яким пральним засобом при температурі 40 °С, а потім запустіть цикл прання з відбілювачем.

Якщо на годину замочити білизну у воді з сіллю (1 столова ложка на літр води), а потім випрати, ви зможете позбутися від плям кави та вина.

Сода допоможе прибрати жовтизну з білих речей і позбавить від неприємного запаху. Додайте половину мірної склянки соди до прального порошку або господарського мила і періть в гарячій воді.

5.Сушка

Експерти рекомендують відповідно до можливості сушити білизну на відкритому повітрі під сонячними променями. Якщо змушені використовувати сушилку, покладіть в барабан тенісний м’яч, щоб зробити рушники пухнастими.

Читайте також: Крім прального порошку, завжди додаю в машинку чорний перець. Ви здивуєтесь, але це дуже важливо!

Обов’язково діліться статтею з друзями!

You cannot copy content of this page