fbpx

8 хитрих трюків, завдяки яким ви будете купувати тільки якісний одяг

Чи траплялося таке, що ти купила приголомшливу модну річ, але після першого ж прання вона розтяглася або порвалася? Швидше за все, твоя відповідь «так». Щоб уникнути цього, тобі потрібно знати пару маленьких секретів, які допоможуть розпізнати неякісну річ ще в магазині і заощадити гроші. Тепер будеш дивитися уважніше!

За матеріалами – Мамины Шпаргалки.

Як вибрати якісний одяг

1. Бавовна так не виглядає!

При виборі речей з бавовни, просто стисни край тканини в кулак. Якщо після цього вона стала схожа на пом’ятий папір, то річ неякісна. Її просто обробили спеціальною речовиною, щоб вона тримала форму, але після прання така річ перетвориться на ганчірку.

2. Шви повинні бути щільними

Щоб перевірити якість швів – просто злегка розтягни зшиті деталі одягу. Шви при цьому не повинні розповзатися, вони повинні бути щільними, з частими стібками. В іншому випадку – у тебе в руках неякісна річ, яка не варта твоїх грошей.

3. Приховані блискавки краще зовнішніх

Завжди звертай увагу на застібку і старайся вибирати речі з металевими захованими блискавками. Зовнішні блискавки швидше зламаються, особливо, якщо вони пластмасові. Цей трюк допоможе тобі вибирати тільки якісні речі.

4. Довжина блискавок повинна збігатися

Перед покупкою речей із застібками переконайся, що обидві половинки застібки-блискавки підходять по довжині і кольору. Часто їх нерівно пришивають, що вказує на погану якість. Такі застібки не прослужать довго.

5. Етикетка може багато про що розповісти

Натуральні тканини, без сумнівів, краще синтетичних, вони міцніші і повільніше зношуються. Але все ж 100% -й бавовна може швидко сісти після прання, і річ стане невпізнанною. Тому краще вибирати речі з домішкою штучних волокон, таких як віскоза або нейлон, але їх повинно бути не більше 30%. Тепер ти знаєш, який одяг краще.

6. Ніяких зайвих ниток

Варто приділити увагу якості візерунка і ниток на одязі. Візерунки і малюнки повинні збігатися, бути одного кольору, а всі шви повинні бути прошиті однаковими нитками. Якщо ти помітила нитку іншого кольору, це говорить про те, що про якість цієї речі дбали мало.

7. Петельки і ґудзики

Це дуже характерна ознака, адже при виготовленні підробки не стежать за такими дрібницями. А тобі варто придивитися! Ґудзики повинні бути надійно пришиті, без ниток, які стирчать на всі боки. А петельки повинні бути акуратними, прорізаними і з рівним швом. Тільки в такому випадку річ можна купувати. Адже інакше ґудзики незабаром відпадуть, а петельки порвуться, що навряд чи тебе потішить.

Читайте також: Як дати друге диxання радянським меблям: фото ДO і ПIСЛЯ вpажають

8. Подивися на підгин

Завжди перевіряй підгин. Він повинен бути досить великим – до 4 см, якщо це спідниця або штани, і до 2 см на блузках і футболках. Якщо підгину немає зовсім або краї просто прошиті стіжками – перед тобою неякісна річ.

Ці практичні поради допоможуть тобі купувати тільки якісні речі, які будуть добре носитися і радувати тебе ще довго. Дотримуйся правил і економ свої нерви і гроші!

А ще не забудь поділитися цими корисними лайфхаком з друзями.

You cannot copy content of this page