fbpx

8 важливих «ні», які потрібно сказати собі та іншим, щоб досягти успіху

1. Не живіт минулим.

Чіпляючись за минулі образи і гіркі поразки, людина втрачає можливість все переграти. Її внутрішня енергія розсіюється в страхах минулого і тим самим позбавляє її майбутнього. Розумні люди не дозволяють собі такої розкоші, вони надто дорожать часом і ресурсами, щоб спускати їх на жаль і самоїдство. Рухайтеся далі. Впали? Вставайте знову. Досвід зробить свою справу. А ви опинитеся в дамках, якщо повірите в свій успіх і зробите правильні висновки.

2. Не збирайте негативу.

Сльози повинні бути виплакані, гнів висловлений, образи озвучені. Нерозумно придушувати в собі негативні переживання, їх потрібно вирішувати і більше до них не повертатися. Розумні люди не стануть збирати негатив роками, підриваючи власне здоров’я і стосунки. Вони розставляють усі крапки відразу, дають собі час на слабкості, а після збираються в купку. Тому що жити в постійній напрузі, збирати в собі «емоційний шлак» – себе не поважати. Розумні самі вибирають свої емоції, вони не тікають від болю, але дивляться йому в обличчя.

3. Не чекайте допомоги з боку.

Якщо у вас є люди, на яких можна покластися, – це прекрасно. Але не варто перекладати на оточуючих відповідальність за своє життя. Ніхто інший не зможе вирішити вашу проблему так, як потрібно, люди часто підводять. Розумні не бояться складних завдань, навіть якщо у них немає досвіду, вони тренують здібності і вирішують проблему самі. Страх помилитися, не впоратися, нашкодити не повинен заважати рухатися вперед. Відмовтеся від милиць, перестаньте залежати від оточуючих – і ви станете сильнішими.

4. Не робіть те, що не подобається.

Нерозумно погоджуватися на додаткові зобов’язання, якщо ви і зі старими не розібралися. Не варто говорити «так» можливостям, які не викликають у вас ентузіазму, змушуючи ламати себе, свій графік, знецінювати свої справжні бажання. Не перетворюйтеся в дівчинку на побігеньках, добротою якої користуються всі охочі, знайте собі ціну! Інакше ризикуєте опинитися там, де бути не хотіли, з людьми, яких не вибирали.

5. Не прогинайтеся під думку натовпу.

Все ще практикуєте відмову від власних планів, бо вони когось не влаштовують? Нерозумно довіряти чужій думці більше, ніж власній, йдучи на поводу у ледарів і критиканів, нездатних створити щось вартісне. Більшість людей нічого не зробили за все своє життя, вони спасували перед труднощами і вас тягнуть за собою, заздрячи вашому розвитку. Зростайте, змінюйтеся, рухайтеся вперед, але не відмовляйтеся від мрії через думку людей, які самі нічого не досягли.

6. Не переймайте чужий настрій.

Розумні люди не дозволяють оточуючим псувати свій настрій, вони відокремлюють власні емоції від нав’язаних кимось ззовні.Багато людей мають свій гіркий досвід, плекає свою поразку, проектуючи ці почуття на всіх навколо. Це не означає, що потрібно їм піддаватися, уподібнюючись більшості. Навпаки, підтримуйте в собі дух переможця, бережіть своє внутрішнє щастя. Зрештою, чужа реальність суб’єктивна і не повинна визначати ваш світогляд.

7. Не покладайтеся на удачу.

Розумна людина покладається на власні знання і навички, прислухається до власного серця, але точно не чекає вирішення проблем волею долі. Вірити в краще – чудово, але і самому треба не схибити, робити все від себе залежне, щоб здобути перемогу. Бездіяльність веде до неминучого розчарування. Казка не збувається, якщо головний герой сидить на печі і навіть не намагається зловити золоту рибку. Працюйте над цілями, вкладайте в свою справу душу – і успіх не зможе пройти повз.

8. Не відмовлятися від інвестицій.

Якщо є можливість вкласти сто доларів в бізнес і отримати двісті, розумна людина такий шанс не втратить! Потрібно завжди бути на крок попереду і вміти грамотно розпоряджатися фінансами, не просто зберігаючи їх під ліжком на чорний день, але запускаючи в обіг. Гроші повинні приносити гроші, працювати на просування, відкривати нові горизонти. Це не самоціль, але засіб руху до мрії. Поки ви ставитеся до них як до інструменту, ви йдете вперед.

Любіть себе і не розмінюйтесь на негідних людей!

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

You cannot copy content of this page