fbpx

91% господинь не знає, що у мікрохвильовці можна зварити овочі чи посмажити чипси

Мікрохвильові печі вже давно стали незамінними на наших кухнях. Вони роблять приготування їжі швидким і комфортним. В один момент мікрохвильовка може розморозити, підігріти, а якщо потрібно, приготувати смачну їжу.

Людська фантазія безмежна. Люди почали застосовувати даний прилад для рішення багатьох побутових завдань. Ми зібрали для вас корисні рекомендації по використанню даного девайса.

На що здатна мікрохвильова піч

Пишна пінка

Хочете смачної, фірмової кави? Не проблема. Мікрохвильовка допоможе в цьому. У невелику ємність з кришкою налийте невелику кількість молока. Струсіть, як в шейкері. На 30 секунд поставте ємність в мікрохвильову піч. Ви будете здивовані, яка пишна пінка там утворилася. Потім викладіть її на чашку з кавою.

Очищення часнику

Поставте тумблер потужності на максимум. Головку часнику покладіть всередину і включіть девайс на 15 секунд. Лушпиння легко відокремиться від зубків і ви декількома рухами почистите часник.

Приготування картопляних чипсів

Візьміть тарілку, застеліть пергаментним папером. На нього викладіть нарізану невеликими слайсами картоплю. Посоліть і приправте за смаком. Запікайте протягом 3 хвилин. Потім переверніть слайси і продовжуйте запікати на максимальній потужності ще 3 хвилини.

Очистити фрукти і овочі від шкірки

Дуже зручний спосіб бланширування овочів і фруктів. Зробіть невеликі надрізи у вигляді хрестиків. Помістіть овочі або фрукти в мікрохвильову піч на 2 хвилини.

Стерилізація банок

Даний спосіб буде до душі любителям консервацій. Добре вимиті банки можна не витирати. При повній потужності помістіть ємності на 60-120 секунд в мікрохвильову піч. Вони висохнуть і добре прожаряться.

Приготування лаваша для закуски

Страви з лаваша є відмінною закускою. Мікрохвильовка допоможе в доданні різних форм. У ваших страв буде незвичайна подача і відмінний смак. Надайте лавашу форму кружалець. Помістіть всередину склянки або чашки. Підсушіть протягом декількох хвилин. У підсумку ви отримаєте привабливі форми. Ті ж маніпуляції можна виконати з пітою.

Читайте також: 5 способів без зусиль почистити кухонні шафки від жирного нальоту – прибрати навіть багаторічний наліт простіше, ніж здається

Парові овочі

Овочі попередньо промийте і наріжте потрібними вам формами. Приправте і покладіть в ємність, яка підходить для мікрохвильовки. Зверху накрийте харчовою плівкою. Тумблер потужності поставте на мінімум. Страву тушкуйте протягом 15-20 хвилин.

Сподобалось? Обов’язково діліться статтею з друзями!

You cannot copy content of this page