fbpx

А ви знаєте, що соду гасити оцтом не можна? Сама завжди так роблю, виявляється, це неправильно!

Щоб ваші кулінарні шедеври викликали захват, зовсім не обов’язково закінчувати профільні навчальні закладу.

Потрібно не просто любити готувати, але ще і вчитися премудростям цієї справи протягом усього життя. Ну а для того, щоб доставити собі ще більше задоволення, не забувайте ділитися секретами майстерності з іншими.

Ось найпоширеніші помилки, які допускають навіть досвідчені господині:

1. Закладають томати та інші овочі разом

Для того, щоб страва була смачною, спочатку закладають моркву, перець, цибулю. коли овочі згасити, можна додавати помідори. Тепер кислота що ними виділяється не буде гальмувати процес приготування вашої страви.

2. Промивають макарони

Промиваючи готові вироби, ви змиваєте крохмаль, що залишився на їх поверхні. Саме він допомагає вбиратися томатному соку, який ви використовуєте для приготування пасти. Краще купувати макарони з твердих сортів пшениці.

3. Солять бульйон в процесі варіння

Включаємо елементарну логіку: на 3 літри бульйону кладемо ложку солі. В кінці варіння рідини залишиться 2 літри, а ось сіль нікуди не дінеться. Таким чином, ви ризикуєте отримати пересолене блюдо.

4. Роблять картопляне пюре блендером

Потужний електричний прилад здатний перетворити вашу картоплю в тягучий клейстер, дуже неприємний на вигляд. Краще діяти по-старому – товкачем або віночком.

5. Перевантажують піцу начинкою

Навіть якщо мова не йде про італійську класичну піцу, не перестарайтеся з начинкою. По-перше, ваше тісто може погано пропектися, а по-друге – розрізаний виріб не матиме естетичного вигляду.

6. Завчасно шаткують цибулю

Вже через 10 хвилин нарізану цибулю починає гірчити. З цієї причини, краще шинкувати її безпосередньо перед закладкою.

7. Гасять соду оцтом

У процесі гасіння соди оцтом випаровується практично весь вуглекислий газ, необхідний для додання тісту пишності. Візьміть на озброєння лимонний сік, який відмінно впорається з поставленим завданням.

А ви знали про ці Лайфхаки? Не забудьте розповісти подругам!

You cannot copy content of this page