fbpx

Аби головки часнику були великими, ось чим найкраще підживити часник у травні – червні

Аби головки часнику були великими, ось чим найкраще підживити часник у травні – червні

Використовую тільки настій деревного попелу (1,5 склянки просіяного попелу на 10 л води). Перед застосуванням попередньо настоюю протягом 3 годин. Після дощів або рясного поливу попіл використовую і в сухому вигляді, притрушую ним землю біля пір’я.

Варто відзначити, що попіл вважається джерелом кaлію, хоча в ньому в досить великій кількості присутній фoсфор та інші важливі мікро — і макроелементи. А ось азоту в ньому якраз немає. Та він і не потрібен. У другій половині червня інтенсивне нарощування пір’я призведе лише до сповільненого розвитку часникових головок і підвищеного стрілкування.

Як і багато інших культур, часник добре відгукується на внесення дріжджового підживлення. 100 г хлібопекарських дріжджів або 10 г гранульованих розчинюю у 10 л теплої води, додайте 2 ст. л цукрового піску і настоюю протягом кількох годин. Перед застосуванням отриманий концентрат додатково розвожу в чистій відстояній воді в співвідношенні не менше, ніж 1 до 5.

Оскільки ферментовані дріжджі забирають із землі калій і кальцій, таку підгодівлю зазвичай поєдную з внесенням деревної золи.

І наостанок — у другій половині місяця не забувайте своєчасно обривати стрілки!

Текст підготували – intermarium.news

You cannot copy content of this page