fbpx

 Аби кущі огірків гарно родили і не жовтіли. Додайте декілька крапель цього засобу на відро води

Аби кущі огірків гарно родили і не жовтіли. Додайте декілька крапель цього засобу на відро води.

Від несправжньої борошнистої роси користуйтеся звичайною зeленкою. Розчин для обприскування готується так: на відро води додайте 10 мл зeленки, 2 л сироватки (можна використовувати і молоко) і 50 г сечовини. За сезон оброблюйте посадки три рази. Перший — коли рослини почали цвісти, другий і третій — з інтервалом у тиждень. Результатом залишитесь задоволені.

Деколи огірки гинуть від прикореневої гнилі. Для цього потрібно поливати огірки після збору врожаю розчином зeленки, 10 крапель на відро води. Але щоб цього не трапилось рекомендується робити це до початку захвoрювання. Також потрібно обприскати рослину йoдом, 10 мл на 10 л води.

Ще хочемо запропонувати спробувати один спосіб захисту від цієї хвoроби. Стебло огірка на 10 см від землі змащувати йoдом або зeленкою, розведеними у співвідношенні 1:2 (на одну частину йoду — дві частини води). Особливо добре допомагає цей прийом огіркам, що ростуть вертикально. Грибок зникає вже після двох обробок

У чому секрет зeленки? Її антисептична дія обумовлена сполуками міді, які містяться в ній. Крім того, вона корисна для рослин і як добриво, до складу якого входять мікроелементи. Особливо необхідна мідь на болотистих ґрунтах, в яких цього елементу практично немає.

You cannot copy content of this page