fbpx

Аби листя помідор не скручувалось від спеки. Домашній настій, який завжди виручає

Дощів у нашому регіоні не було більше місяця. Що й казати, але від непомірної спеки і відсутності вологи листя скручується і сохне не тільки на томатах перцях і огірках, дерева не витримують.

З року в рік користуюсь одним простим способом, який рятує листя улюблених у моїй родині помідорів від скручування і висихання. Цьогоріч цей спосіб, без перебільшення, врятував мій врожай томатів.

Серед інших причин скручування листя на томатах є посушлива погода і недостатність вологи в ґрунті. Таким чином рослини реагують на спеку і намагаються зберегти вологу.

Аби запобігти такій проблемі, потрібно вчасно і вдосталь поливати та притіняти помідори. Проте цьогоріч, навіть це не допомагало. Посушливий вітер і палюче сонце “дістають” томати, як би я їх не ховала.

Аби допомогти рослинам впоратись з погодою і дати хороший урожай, користуюсь настоєм із хвоща, яким обприскую томати.

Готується він напрочуд просто:

Для приготування живильного настою для обприскування на 200 г хвоща беремо 200 мл води. Кип’ятимо на повільному вогні 7-10 хв, потім настоюємо добу.

Отриманий розчин розводимо водою у 5 разів та обприскуємо томати.

Таким розчином обробляю не лише томати, а й огірки з баклажанами та перці. Обприскую 1 раз на тиждень, якщо стоїть спека – кожні 3 дні.

01,08,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел.

You cannot copy content of this page