fbpx

Аби морква не проростала, не сохла і не в’янула у погребі, обрізаю бадилля лише так. До весни моя морква зберігається соковитою, не в’яне і не сохне

Аби морква не проростала, не сохла і не в’янула у погребі, обрізаю бадилля лише так. До весни моя морква зберігається соковитою, не в’яне і не сохне.

Є два варіанти: зрізати бадилля, залишаючи пеньок зелені близько 1 см, або зрізати бадилля разом з частиною моркви.

Я обираю другий: завжди зрізаю бадилля моркви разом з шапочкою. Помітила, що така морква зберігається краще і довше, і ось чому.

1. По-перше, якщо залишити хвостик зелені, то до Нового року вона буде проростати. Процес почнеться раніше, якщо в погребі буде тепло і волого.

2. На зростання нової зелені морква буде витрачати багато поживних речовин і вологи. В результаті вона висохне, зів’яне, буде не така смачна і ароматна, стане сухою і в’ялою. Півроку і ваш урожай зіпсується. Щоб цього не сталося я і зрізаю бадилля повністю з верхівкою морквинки.

3. Дуже часто верхівки моркви можуть зеленіють. Позеленілі частини мало того, що не корисні, так вони ще й гіркі. У будь-якому випадку рано чи пізно ви їх зріжете і їсти не будете. Тому зробити це краще відразу ж і не чекати, поки морква проросте і зсохнеться.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

You cannot copy content of this page