fbpx

Аби рослини легко перенесли перепади температури і не підхопили грибок під час дощів, обробляю цим дешевим засобом, який є у кожному домі. Справді дієвий засіб, який не тільки рослини рятує, а й урожай підвищує

Аби рослини легко перенесли перепади температури і не підхопили грибок під час дощів, обробляю цим дешевим засобом, який є у кожному домі. Справді дієвий засіб, який не тільки рослини рятує, а й урожай підвищує.

Активну речовину для цього засобу отримують з кори верби. Ще наші предки використовували її цілющі властивості.

Департамент сільського господарства Сполучених Штатів встановив, що даний продукт підсилює існуючий у рослин імунітет в кілька разів. Відбувається це через те, що деякі культури виробляють його для захисту: невелика її кількість допомагає рослинам впоратися при атаці комах-шкідників або появі перших ознак грибкових захвoрювань. Таким чином, цей чудо засіб підтримує і підвищує імунітет рослин так само, як допомагає це зробити і людям.

Тепер зрозуміло чому фрукти і овочі, в яких саліцилати є в достатній кількості, довше зберігаються і менше схильні до зaхворювань. А людина, вживаючи більше сирих овочів і фруктів більш здоровa.

Садівники Університету Штату Род-Айленда і плантацій Провіденса розпорошували данний розчин на свої городні культури і виявили, що рослини стали рости швидше і були більш врожайними і здоровими, ніж контрольна група, що залишилася без підживлення.

Спостереження також показало, що не всі рослини добре реагують на підживлення. Але ось пасльонові культури – баклажанів, перцю, помідорів і картоплі – розчин приніс відчутну користь. Я використовую і для огірків.

Інше дослідження, проведене вченими з Університету сільськогосподарських наук ім. Горган в Ірані, показало, що такий розчин діє як «потужний активатор для рослин» і істотно підвищує урожай.

Склад рятівної води для підживлення, збільшення врожайності, та допомоги рослинам при несприятливих погодних умовах, від Ребекки Браун, професора наук про рослини в Університеті Род-Айленда

На 4,5 л. води (дистильованої або дощової) – від 250 до 500 мг. (1 табл. Звичайного, не шипучого) aспiрину. Попередньо потовчіть. Перебуваючи на дачі, можете використовувати вербову воду: наріжте вербових прутиків (приблизно, як на віник) і поставте в 5-літрове відро або каністру на укорінення; воду не міняйте, але підливайте; при появі корінців, вийміть їх, а в вербовій воді розчиніть засіб. Розприскування робіть кожні дві-три тижні протягом усього вегетаційного періоду. Вербова вода з цим чудо – засобом це не тільки своєрідний фунгiцид, а й помічник коренеутворення.

You cannot copy content of this page