fbpx

Аби шкідники не їли листя молодого бурячка, обробляю цим до сміху простим засобом. Ефективно і просто

Аби шкідники не їли листя молодого бурячка, обробляю цим до сміху простим засобом. Ефективно і просто

Якщо я помічаю, що листочки буряка починає їсти якийсь шкідник, негайно починаю  обробку рослини, аби врятувати урожай. Виводити шкідників потрібно швидко, але ретельно.

Мильний розчин

Серед народних засобів по боротьбі з шкідниками на листі буряку найбільш ефективним і безпечним для людини є обробка мильним розчином.

Для приготування можна брати рідке, або тверде господарське мило. У першому випадку на 1 літр води знадобиться 100 мілілітрів, у другому – 100 грам. Інгредієнти перемішують до отримання однорідної рідини.

Щоб якісно провести роботу, необхідно використовувати мило без ароматизаторів. При цьому потрібно додати 20 грам або 20 мілілітрів дігтярного мила. Його запах точно відлякає шкідника. Приготовану суміш заливають в розпилювач і приступають до процедури.

Мильно-содова суміш

Попередній рецепт можна вдосконалити, додавши в рідину соди. Рекомендується приготувати велику кількість, аби обприскати здорові рослини для профілактики. 300 грам господарського мила подрібнити і додати 10 літрів води. У рідину додати 5 столових ложок кальцинованої соди. Приготований склад абсолютно безпечний, тому їм можна обробляти овочі та фрукти.

Якщо використовувати даний метод боротьби своєчасно, вдасться швидко позбутися від мошок, а також уникнути появи нових. Мило в цьому рецепті грає важливу роль. Покриваючи поверхню листя, рідина утворює тонку плівку. Завдяки цій плівці шкідник не може харчуватися буряковим соком.

You cannot copy content of this page