fbpx

Аби врожай моркви і буряка був соковитим і смачним. Кілька простих розчинів для підживлення

Аби врожай моркви і буряка був соковитим і смачним. Кілька простих розчинів для підживлення

Коренеплоди потрібно правильно підживлювати. У липні-серпні, коли вони інтенсивно нарощують масу, овочі дуже добре реагують на нітрoaмофоску. Розчином у розрахунку на 10 л. води 30-40 гр. засобу, потрібно проливати міжряддя 2-3 л на 1 п. м. й відразу ж поливають простою водою.

У серпні підживлюють овочі мікродобривом, до складу якого входить мaрганець та бoр. Воно збільшує накопичення в овочах вітамінів та цукру. Мікродобривом у пропорції на 10 л. води по 1 ч. л. бoру та мaрганцю, поливають міжряддя 2 л на 1 п. м. й відразу ж поливають простою водою.

Бoр, мaрганець та багато інших мікро- й макроелементів, у великій кількості містяться у деревному попелі. Вносять його по півсклянки на погонний метр та розрівнюють разом з землею й після поливають водою.

Буряки дуже полюбляють кухонну чи морську сіль. На протязі усього вегетаційного періоду їх потрібно підгодувати не менше як 3 рази. Підживлення сольовим розчином: розчиняють 10-15 грамів солі на 10 л води. Норма використання розчину приблизно 5 л на 1 кв. м. Буряки стають надзвичайно солодкими.

Моркву підживлюють наприкінці серпня бoрною кислотою. Розчиняють 1 ч. л. борної кислоти у 1 л. гарячої води та виливають цей розчин у 10 л. води. Охолоджують та обприскують цим розчином посіви моркви.

Морква, іноді, має гіркуватий присмак. Так вона захищається від морквяної мухи. Щоб прибрати гіркоту, а заодно й позбутися нашестя морквяної мухи, скористайтесь тю тюновим пилом. При проведенні першого та наступного проріджування морквяних грядок, посипають міжряддя моркви тю тюновим пилом.

You cannot copy content of this page