fbpx

Батьки мого чоловіка жили та працювали за кордоном. А тут на батьківщині у них залишився величезний дім поряд із нашим містом. Новоспечений чоловік сказав, що житимемо ми там, адже потрібно було жити там, щоб доглядати будинок, годувати собаку, поливати квіти

На момент шлюбу, ми з моїм чоловіком були знайомі вже сім років. Він на одинадцять років старший від мене. І коли ми познайомилися, вже мав за плечима розлучення та сина. Я ж була молода, романтична, недосвідчена панночка.

У сім’ю я не лізла. І точно там нічого зруйнувати не встигла. Якийсь час ми просто зустрічалися. А потім мій чоловік запропонував нам з’їхатися. Але була одна обов’язкова умова: жити ми мали в домі його батьків.

Батьки мого чоловіка жили та працювали за кордоном. А тут на батьківщині у них залишився величезний дім поряд із нашим містом. Тобто треба було жити там, щоб доглядати будинок, годувати собаку, поливати квіти.

Стали ми разом жити, все в нас було спочатку добре. Якщо не зважати на те, що мій чоловік постійно був відсутній на роботі, а я більшу частину вільного часу проводила вдома одна.

Будинок був величезний і знаходився на самій безлюдній околиці селища. З одного боку – ліс, з іншого поля, де вовки із зайцями наввипередки бігають.

Відносини з батьками чоловіка у нас були просто чудові. Вони приїжджали до нас на весілля і просто так, коли їм хотілося повернутись назад на батьківщину. Ми кілька разів теж були у них. Із сином від першого шлюбу у нас теж склалися чудові стосунки. Він теж часто у нас бував, ми проводили час усі разом, утрьох.

І тривала ця вся ідилія кілька років. Поки перша дружина мого чоловіка не зрозуміла, що життя минає. Особисте життя вона так і не налагодила, і щастя сімейного не було.

Тому, як інакше, я це все для себе пояснити не можу. Вона перестала відпускати сина бачитися з батьком. І багато чого дивного, чого раніше за нею не було. А тут якраз підкрадаються новорічні свята.

Дзвонить свекруха і повідомляє, що, мовляв, готуйтеся, я приїду. Перший день після прильоту свекрухи пройшов нормально. Усі давно не бачились. Багато сміялися, обмінювалися подарунками. А наступного дня, доки чоловіка не було, вона мені заявляє, що «через тебе дитина росте без батька». Я від такої заяви здивувалася. Ми вже стільки років разом і ніколи таких тем у розмовах ще не випливало.

За претензіями свекрухи виходило, що якби тут не було мене, то її син зійшовся б з колишньою, і вони давно вже благополучно відновили б родину. Свекруха кілька днів не давала мені проходу, а потім просто виставила в сніг мої речі.

У чоловіка була своя квартира, яку він здавав. Я крізь сльози зателефонувала до нього і, описавши ситуацію, попросила аби ми там оселились. На що чоловік мені ухильно заявив, що може я поки до батьків поїду або до якоїсь подруги. А от коли його мама поїде ми і далі собі житимемо як раніше. Вона нічого й не дізнається.

Минув рік. Колишній чоловік так із першою дружиною і не зійшовся. Та, у свою чергу, так і не дає синові бачитися з батьком та бабусею. А колишній тепер один, у величезному батьківському будинку стежить за собакою та квітами. Отак, за одні новорічні канікули свекруха зруйнувала нашу родину.

28,12,2022

Головне фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page