fbpx

Батьки залишили нам нам із братом навпіл у спадок добротний будинок з досить великою присадибною ділянкою у передмісті мегаполісу. Здавалося б, живи і радій. Але брат розсудив по-іншому. У мене один син, а у нього троє дітей, і він вважає, що йому мало дістатися дві третини будинку і ділянки, тому що онуків більше. Я намагалася пояснити йому, що це – рішення батьків, і ми не маємо права їх засуджувати за це. Але він уперся, образився, перестав спілкуватися

Нас у батьків двоє – я і брат. Колись давно батьки влаштувалися в невеликому селі в передмісті, збудували великий добротний будинок. Вони з любов’ю його облаштували і розробили ділянку. На дворі у нас і квітник розкішний, і город, і плодові дерева, і зона відпочинку. Згодом передмістя майже злилося з містом, і тепер на нашу малу батьківщину бігають маршрутні таксі.

До недавнього часу ми дружно жили всією компанією. Щоліта до батьків приїжджав брат з сім’єю, і ми з чоловіком і сином. Будинок став улюбленою дачею, де завжди було весело і багатолюдно. Восени ходили за грибами та робили домашні заготовки, взимку каталися на лижах, влітку купалися і влаштовували пікніки. Але, на жаль, батьки були вже старенькі, тому протягом півроку вони нас покинули. Міцний добротний будинок і досить велику ділянку вони заповідали так, як вважали справедливим: все розділили навпіл.

Здавалося б, живи і радій. Ну, в крайньому випадку, будинок і ділянку можна парканом і перегородкою розділити навпіл, і ніхто не буде заважати. Скільки в селах таких будинків: на одній половині одні господарі, а на іншій – інші. Але брат розсудив по-іншому. У мене один син, а у нього троє дітей, і він вважає, що йому мало дістатися дві третини будинку і ділянки, тому що онуків більше. Я намагалася пояснити йому, що це – рішення батьків, і ми не маємо права їх засуджувати за це. Але він уперся, образився, перестав спілкуватися. Спочатку зовсім не їздив на дачу. Нам з чоловіком одним не просто утримувати і будинок, і ділянку в порядку. А тепер брат і взагалі заявив, що вступить у спадок, оформить документи і продасть свою половину першому зустрічному, тому що йому потрібні гроші. На мій погляд, це – зрада по відношенню до батьків. Вони так любили цей дім!

Я запропонувала, в крайньому випадку, продати половину нам. Ну, візьмемо ми з чоловіком кредит і по частинах виплатимо вартість. Але ж ні, він, бачте ображений, тому мені продавати нічого не хочеться, бо це я стану власницею такого шикарного дому, а йому заздрісно. А я як починаю уявляти, що на улюблених маминих грядках будуть копатися зовсім чужі люди, мені так сумно стає.

Не знаю, як брата умовити? І родинні зв’язки руйнуються, і рідна домівка в чужих руках в занепад прийде ..не уявляється. Які слова знайти, щоб не втратити брата, зберегти добрі стосунки? Може, подарувати йому частину від нашої половини? А якщо він потім все разом надумає продати?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page