X

Борщ із смаженими карасями

Інгредієнти: 400 грамів рибних дрібниць, 500 грамів карасів, 2 буряки, 2 ріпчасті цибулини,

250-300 грамів свіжої капусти, 3 ложки масла рослинного, 1 склянка борошна пшеничного, 1 ложка 3% -вого оцету, пучок кропу, сіль.

Спосіб приготування: нарізати буряк, капусту, цибулю і обсмажити з рослинною олією до розм’якшення. За 10 хвилин до закінчення  розвести одну столову ложку борошна з 3 столовими ложками гарячої води і змішати з овочевою сумішшю. З дрібної риби (йоржів, окунів або інший) зварити бульйон. Процідити через марлю, рибу вийняти. Бульйон довести до кипіння і викласти в нього овочі. Далі варити, як домашній борщ.

Карасів очистити. Якщо вони великі, нарізати шматками, посолити, обваляти в борошні і трохи обсмажити на олії. Смажених карасів опустити в борщ за 5 хвилин до закінчення варіння, влити ложку оцту, посолити. У тарілку з борщем покласти зелень.

Читайте також: Наводимо рецепти страв, які стануть окрасою святкового столу, але з таким же успіхом їх можна готувати в будень для своєї родини, бо складові їх доступні й не обтяжливі для гаманця

При бажанні борщ можна доповнити оселедцем.

Для цього оселедець вимочують в хлібному квасі, обвалюють у борошні, підсмажують на маслі. Обсмажену оселедець опускають в киплячий борщ разом з карасями. Це борщ на любителя.

K Micha:
Related Post