fbpx

Наводимо рецепти страв, які стануть окрасою святкового столу, але з таким же успіхом їх можна готувати в будень для своєї родини, бо складові їх доступні й не обтяжливі для гаманця

Закуска «Гніздо глухаря»

Отже, нам знадобляться: 400 г вареної курячої грудинки, 100 г шинки, білки чотирьох варених яєць, 700 г маринованих грибів (можна шампіньйонів), 50 г твердого сиру, 2-3 ст. ложки майонезу, кілька листків зеленого салату.

Для приготування «яєць»: 2 плавлені сирки, жовтки з чотирьох яєць, зелень кропу, 2-3 зубки часнику, столова ложка майонезу, сіль та перець чорний мелений — за смаком.

Часник продавлюємо крізь часничницю, сирки і жовтки натираємо на дрібній тертці, кріп дрібно нарізаємо. Все змішуємо, додаємо майонез, перчимо і солимо за смаком. З цієї суміші робимо кілька «яєць».

Для «гнізда»: три картоплини та олія.

Послідовність приготування салату. Курячу грудку і шинку нарізати дрібними кубиками. Білки і сир натерти на крупній тертці. Гриби дрібно нарізати. Все змішати, додати майонез, посолити і поперчити.

Листя салату миємо і висушуємо.

Картоплю чистимо, нарізаємо дрібною соломкою і смажимо у фритюрі. Солимо і перчимо, ліпше готову.

По центру блюда викладаємо листки салату. На них — м’ясний салат. З охолодженої картоплі робимо «гніздо». В «гніздо» кладемо сиркові «яйця».

«Сніжки»

Інгредієнти: 3 яйця, 100 г твердого сиру, 10 шт. маслин без кісточок, 3 ст. ложки майонезу, 2 зубки часнику, 50 г волоських горіхів, листки салату, зелень, сіль.

Читайте також: Смачніших чебуреків я ще не куштувала! А рецепт мені дала одна татарка

Відварюємо круто яйця і відокремлюємо жовтки від білків, подрібнюємо їх на дрібній тертці в окремі миски. Натираємо сир і часник, додаємо до жовтків, усе змішуємо з майонезом.

З невеликої кількості маси формуємо невеликі кульки, всередині яких маслина. Волоські горіхи січемо на крихту і обвалюємо в них кульки. Насамкінець «сніжки» обкачуємо накришеними білками.

На дві години ставимо закуску в холодильник, після чого можна прикрасити страву зеленню.

За матеріалами – Вербиченька.

Фото – ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page