fbpx

Чергова сцена сталась на очах його матері, от тільки Рома її не бачив. Свекруха моя аж на обличчі змінилась, я її ніколи ще такою не бачила. Чекала від неї чого завгодно, але не ось такої реакції

Чергова сцена сталась на очах його матері, от тільки Рома її не бачив. Свекруха моя аж на обличчі змінилась, я її ніколи ще такою не бачила. Чекала від неї чого завгодно, але не ось такої реакції.

Я заміжня уже вісім років як. Із чоловіком живемо не погано, я б сказала. Маємо свою окрему квартиру, звісно ще років двадцять за неї платитимемо, але ж все одно своя. Діток у нас двоє, я поки в декреті.

Фактичним єдиним годувальником є мій чоловік. Працює він важко, але й зарплатня хороша тут нічого казати. Вистачає нам на життя і на оплату банку. Жалітись, ніби немає на що, якби не ті сцени, що він мені почав влаштовувати останнім часом

У нас двійня. Хлопчики неймовірно активні, за ними бігати і бігати. Нині їм по півтора року і мені здається, що десь у них є батарейки запасні, бо пояснити таку активність по іншому неможливо.

Я зізнаюсь чесно – не встигаю за ними, не те щоб у квартирі прибрати, чи посуд помити. Їсти готую, бо ж і сама так просто ляжу і чоловік мій фізично важко працює.

І от це моєму Ромі дуже не подобається. Відколи діти з’явились він мене постійно зі своєю мамою порівнює. Мовляв, вона все встигала із двома дітьми. Хоч в селі жила, а скрізь був порядок і всі наг7одовані і ні порошинки навіть на проти сонця не літало.

Мені було прикро таке чути, але в одному я згідна була із ним – у свекрцхи й справді дім музей. Мені здається, що там, пил ще на вході в хату розвертається і вилітає.

Того дня у Роми були іменини і свекруха приїхала під вечір. аби його привітати. Я ледь рухалась за цілий день, тож вона мене спати вклала а сама з мали сиділа. Ромці двері я відчиняла і вже з порогу почула:

— А що це таке? У мене день народження а в хаті безлад. Не розумію, як так? Ну чого моя мама із двома дітьми могла й корову тримати, а ти виглядаєш так, ніби розвантажувала вагони. А моя мама і нафарбована була і зачесана.

Саме ці слова і почула свекруха яка саме із кімнати від малих вийшла. Аж в обличчі змінилась. Я чекала будь-якої реакції тільки не такої.

Вона мене під лікоть і в кімнату до дітей, останнє що я бачила як вона руки в боки брала і трішки вперед зігнулась. Добре, що я двері зачинила, а то, напевне, знесло б їх із петель.

— Ромка, – останні лагідні слова що я в тій розмові почула. – Я тебе люблю, звісно і з іменинами вітаю, але послухай маму, хлопче і гарненько так послухай.

Виявилось що ніяких порядків не було, вірніш були, але наводили їх діти в хаті бо вона із татом на роботі цілими днями була. І тато їй допомагав і мами з обох сторін. І може Ромка погано запам’ятав, але й він посуд вміє мити і віник знає із якого кінця до рук брати. А якщо хоче порядків, то повинен стати і мені допомагати, або найняв помічницю.

З того часу, мов пошепотіло. Мій Рома справді врапт почав мені допомагати і більше з мамою своєю не порівнював. на вихідні не на риболовлю, а на прогулянку з малими, а я роблю генеральне прибирання.

Знаєте, й мені легше і спокійніше якось. Хочеться і в дзеркало поглянути і щось краще одягнути. навіть посміхатись почала. Виявляється, як все разом робити, то воно й лад буде і порядок.

А свекрусі я довіку дякуватиму. Дай боже кожній невістці таку.

Рита В.

02,05,2023

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page